21/07/2021 21/07/2021 Ορθόδοξοι βουλευτές από διάφορες χώρες στη Μεγαλόνησο «Θεώρησα καθήκον μας ευρισκόμενος στην Κρήτη για την πραγματοποίηση δια ζώσης, φυσικά με όλες τις προφυλάξεις που επιτάσσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πανδημία, της Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας να σας επισκεφθώ για να εκφράσω για μια ακόμη φορά την εκτίμηση για το έργο που υπό...
21 Ιουλίου, 2021 - 11:26
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2021 - 11:28

Σημαντικό γεγονός η Γενική Συνέλευση της ΔΣΟ στην Κρήτη

Διαδώστε:
Σημαντικό γεγονός η Γενική Συνέλευση της ΔΣΟ στην Κρήτη

Ορθόδοξοι βουλευτές από διάφορες χώρες στη Μεγαλόνησο

«Θεώρησα καθήκον μας ευρισκόμενος στην Κρήτη για την πραγματοποίηση δια ζώσης, φυσικά με όλες τις προφυλάξεις που επιτάσσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πανδημία, της Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας να σας επισκεφθώ για να εκφράσω για μια ακόμη φορά την εκτίμηση για το έργο που υπό την καθοδήγησή σας επιτελεί η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο.

Ο επικεφαλής του διεθνούς θεσμού στον οποίο συμμετέχουν Ορθόδοξοι βουλευτές από 25 χώρες ενημέρωσε τον ιεράρχη της Εκκλησίας της Κρήτης για τη Γενική Συνέλευση της ΔΣΟ, που θα λάβει χώρα από 22-25 Ιουλίου στη Γεωργιούπολη των Χανίων, με κεντρικό θέμα: «Το μέλλον της Ευρώπης, το μέλλον του κόσμου μετά την πανδημία», παρουσία δεκάδων Ορθόδοξων βουλευτών και εκπροσώπων από διεθνείς οργανισμούς.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνουγια τη θερμή υποδοχή και εξέφρασε την ελπίδα «σύντομα, έχοντας ξεπεράσει την δοκιμασία της πανδημίας, να μπορέσουμε να οργανώσουμε από κοινού δράσειςκαι στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, χώρο γνωστό και αγαπητό σε εμάς».
Επίσης, προσκάλεσε τον κ. Αμφιλόχιο, με την ιδιότητα του Προέδρου του Δ.Σ. της Ορθοδόξου Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), στην επίσημη τελετή έναρξης των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος καλωσόρισε, με λόγους θερμούς, τονΓενικό Γραμματέα και τον Σύμβουλο της ΔΣΟ, Δρ Κώστα Μυγδάλη που συμμετείχε στη συνάντηση,σημειώνοντας πως: «Η Ιερά Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου είχε την μεγάλη ευλογία, τιμή και χαρά να φιλοξενήσει, στους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, καρπός προσευχής, αγωνιάς και πολυετούς προετοιμασίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού ημών Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου· κορυφαίο ιστορικό και εκκλησιαστικό γεγονός των τελευταίων αιώνων. Χαιρόμεθα που η ΔΣΟ επέλεξε την Κρήτη δια τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα εάν η συνάντησης αυτή πραγματοποιείτο στους πάντοτε φιλόξενους και ευρύχωρους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, όμως οι συνθήκες της περιόδου δυστυχώς, δεν το επιτρέπουν. Ευχόμεθα σύντομα να ξεπεραστεί η παγκόσμια αυτή δοκιμασία της λοιμικής νόσου και η ανθρωπότητα να επανέλθει στους ρυθμούς της, ξαναβρίσκοντας την ομορφιά της ζωής χωρίς την σπάθη του φόβου και της αβεβαιότητας».

Στην συνάντηση μετείχε και ο Γενικός Δ/ντής της ΟΑΚ, Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, καθώς συζητήθηκαν δυνατότητες συνεργασίας της ΔΣΟ με την ΟΑΚ.

Επίσκεψη στην Ι. Μ. Τζαγκαρόλων

Νωρίτερα ο επικεφαλής της ΔΣΟ παρακολούθησε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού στα Καθιανά Χανίων όπου προέστη ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.Δαμασκηνός.

Ακολούθως επισκέφθηκαν την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, όπου τους υποδέχτηκε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Επίσκοπος Δορυλαίου κ.Δαμασκηνός, ο οποίος τους καλωσόρισε, τους ξενάγησε στους χώρους της Μονής και συζήτησε μαζί τους για το επίκαιρο θέμα των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς θεσμού, που θα πραγματοποιηθούν στη Μεγαλόνησο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων