25/12/2019 25/12/2019 Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η πραγματοποίηση –για πρώτη φορά- της κοινής συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου και του Ανώτατου Συμβουλίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στην Ρωσία τα Χριστούγεννα εορτάζονται με το παλαιό ημερολόγιο. «Στις 25 Δεκεμβρίου στο ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών  των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου...
25 Δεκεμβρίου, 2019 - 8:22

Σήμερα η απόφαση της Μόσχας για το Πατρ. Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Σήμερα η απόφαση της Μόσχας για το Πατρ. Αλεξανδρείας

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η πραγματοποίηση –για πρώτη φορά- της κοινής συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου και του Ανώτατου Συμβουλίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στην Ρωσία τα Χριστούγεννα εορτάζονται με το παλαιό ημερολόγιο.

«Στις 25 Δεκεμβρίου στο ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών  των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου θα γίνει η κοινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου και του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προ ημερών ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας αποκάλυψε ότι  η τρέχουσα Σύνοδος θα αποφασίσει σχετικώς με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, ο οποίος πρόσφατα αναγνώρισε την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Επίσης, οι Ρώσοι Ιεράρχες  αναμένεται να εξετάσουν την πρόταση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου για την διεξαγωγή της Πανορθόδοξης Συνόδου στην Ιορδανία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων