26/02/2020 26/02/2020 Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη ενημέρωση από πλευράς διοργανωτών πραγματοποιήθηκε σήμερα η «Αδελφική Συνάντηση των Ορθοδόξων Εκκλησιών», στο Αμμάν της Ιορδανίας, που έχει συγκαλέσει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Χθες, έφτασαν στην Ιορδανία ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος, ο Αρχιεπίσκοπος Πρέσωβ...
26 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:03
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2020 - 17:26

Η Κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση στο Αμμάν

Διαδώστε:
Η Κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση στο Αμμάν

Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη ενημέρωση από πλευράς διοργανωτών πραγματοποιήθηκε σήμερα η «Αδελφική Συνάντηση των Ορθοδόξων Εκκλησιών», στο Αμμάν της Ιορδανίας, που έχει συγκαλέσει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.


Χθες, έφτασαν στην Ιορδανία ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος, ο Αρχιεπίσκοπος Πρέσωβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ρωστισλάβος. Επίσης, παρευρίσκονται αντιπροσωπείες της Ρουμανικής και της Πολωνικής Εκκλησίας.


Χθες βράδυ, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των συμμετεχόντων στην “Αδελφική Σύναξη”.
Ο Μακαριώτατος επεσήμανε ότι η συνάντηση αυτή, έχει ως στόχο την προώθηση του διαλόγου και την ενότητα της Εκκλησίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία παρίσταται μόνο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος καθώς τόσο η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος όσο και οι Πατριάρχες Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος και Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης δεν απάντησαν θετικά στην πρόσκληση.

Μάλιστα στη δεύτερη επιστολή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων προς τους Προκαθημένους τονίζεται επίσης, ότι εγκαινιάζει τον διάλογο για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ορθόδοξη κοινότητα, «αναγνωρίζοντας τα Πρεσβεία» του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση οι Προκαθήμενοι που βρίσκονται στην Ιορδανία θα γίνουν δεκτοί και στη Χασεμιτική Βασιλική Αυλή, για ακρόαση με την Αυτού Μεγαλειότητα, Βασιλιά Αμπντουλάχ Β΄.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αμμάν: Η «Αδελφική Συνάντηση» των Ορθοδόξων Εκκλησιών – Αφίχθη ο Πατριάρχης Μόσχας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων