29/01/2021 29/01/2021 Να εισέλθει η Αττική στην «κόκκινη» ζώνη του χάρτη της πανδημίας εισηγείται η υποεπιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως χθες Πέμπτη, μετά τις ανησυχίες που προκαλούν τα αυξημένα κρούσματα, αλλά και η μετάλλαξη του ιού. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάλογη εισήγηση υπήρξε επίσης, για Μύκονο, Σαντορίνη, Χαλκιδική, Σπάρτη, Εορδαία, Τανάγρα και Χαλκίδα. Οι τελικές αποφάσεις...
29 Ιανουαρίου, 2021 - 8:09
Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2021 - 15:55

Εισηγήσεις για να μπει η Αττική στο “κόκκινο” – Τι θα γίνει με τις εκκλησίες

Διαδώστε:
Εισηγήσεις για να μπει η Αττική στο “κόκκινο” – Τι θα γίνει με τις εκκλησίες

Να εισέλθει η Αττική στην «κόκκινη» ζώνη του χάρτη της πανδημίας εισηγείται η υποεπιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως χθες Πέμπτη, μετά τις ανησυχίες που προκαλούν τα αυξημένα κρούσματα, αλλά και η μετάλλαξη του ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάλογη εισήγηση υπήρξε επίσης, για Μύκονο, Σαντορίνη, Χαλκιδική, Σπάρτη, Εορδαία, Τανάγρα και Χαλκίδα.

Οι τελικές αποφάσεις και εισηγήσεις προς την κυβέρνηση αναμένεται να ληφθούν σήμερα από ολόκληρη την Επιτροπής και κατόπιν αυτού, θα ανακοινωθούν τα σχετικά μέτρα το απόγευμα.
Ειδικότερα, για τα γυμνάσια και τα Λύκειο υπάρχει η εισήγηση να καθυστερήσει το άνοιγμά τους, χωρίς να αποκλείεται κάτι τέτοιο να συμβεί μόνο στις κόκκινες περιοχές.
Αυτό που μένει να διαφανεί πλέον είναι, αν η Αττική μπει στην κόκκινη ζώνη , σε ποιο βαθμό θα εφαρμοστούν τα μέτρα που λαμβάνονται στις κατά τόπου περιοχές μέχρι σήμερα ή αν θα υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στα μέτρα.

Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, και δεν υπάρξουν αλλαγές, αυτό θα σημάνει ότι όλες οι εκκλησίες στο Λεκανοπέδιο θα κλείσουν εκ νέου και θα τελούνται μόνο οι κηδείες.

Μέχρι σήμερα στις περιοχές που ήταν στην κόκκινη περιοχή ίσχυαν τα παρακάτω μέτρα:

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων των περιοχών (εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας)
Απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως τις 05:00 εντός της Τοπικής Κοινότητας
Αναστολή λιανεμπορίου
Αναστολή θρησκευτικών εκδηλώσεων (επιτρέπονται μόνον οι κηδείες)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων