02/12/2020 02/12/2020 Στο ιστορικό μοναστήρι Sv. Joakima Osogovkog στα Σκόπια, όπου οι κτήτορες είναι Σέρβοι, βιώνεται μία πρωτοφανής πράξη βεβήλωσης με την αλλαγή των επιγραφών των τοιχογραφιών των Σέρβων Αγίων. Φαίνεται ότι ορισμένοι προσπαθούν να επανεγγράψουν την ιστορική και πνευματική κληρονομιά του τόπου και της Ιεράς Μονής με τις νέες επιγραφές να έχουν έντονο λευκό χρώμα και να έχουν γίνει...
02 Δεκεμβρίου, 2020 - 17:27
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2020 - 17:38

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: Αλλάζουν επιγραφές Σέρβων Αγίων

Διαδώστε:
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: Αλλάζουν επιγραφές Σέρβων Αγίων

Στο ιστορικό μοναστήρι Sv. Joakima Osogovkog στα Σκόπια, όπου οι κτήτορες είναι Σέρβοι, βιώνεται μία πρωτοφανής πράξη βεβήλωσης με την αλλαγή των επιγραφών των τοιχογραφιών των Σέρβων Αγίων. Φαίνεται ότι ορισμένοι προσπαθούν να επανεγγράψουν την ιστορική και πνευματική κληρονομιά του τόπου και της Ιεράς Μονής με τις νέες επιγραφές να έχουν έντονο λευκό χρώμα και να έχουν γίνει παρεμβάσεις στο περιβάλλον των αγιογραφιών. Είναι, πραγματικά, ακατανόητο το πως συγκεκριμένα “κέντρα” σκέφθηκαν και τόλμησαν να αλλάξουν σκόπιμα τα ονόματα των Σέρβων ηγεμόνων και αρχιεπισκόπων με δόλιους προφανώς αποσκοπούς πολιτικών και άλλων προεκτάσεων. Είναι χαρακτηριστικό, ότι, τα ονόματα άλλων Αγίων, μη Σέρβων, δεν “ανανεώθηκαν” – “μετονομάστηκαν”, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τις διαθέσεις των όσων αποτόλμησαν την εν λόγω πράξη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων