23/06/2020 23/06/2020 Οι δικηγόροι υπεράσπισης του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλοχίου υπέβαλαν καταγγελία στο Εισαγγελικό Συμβούλιο ενάντια στις ενέργειες του βασικού κρατικού εισαγγελέα από την Ποντγκόριτσα, Νικόλα Μπόριζι. Μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι είναι προφανές πως η συμπεριφορά του εισαγγελέα Νικόλα Μπόριζι ήταν αντιεπαγγελματική, ηθικά απαράδεκτη και σκόπιμα στόχευε στη σωματική εξάντληση του Μητροπολίτη. Στο Αστυνομικό Μέγαρο της...
23 Ιουνίου, 2020 - 18:20
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2020 - 19:15

“Σκόπιμα στόχευε στη σωματική εξάντληση του Μητροπολίτη”

Διαδώστε:
“Σκόπιμα στόχευε στη σωματική εξάντληση του Μητροπολίτη”

Οι δικηγόροι υπεράσπισης του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλοχίου υπέβαλαν καταγγελία στο Εισαγγελικό Συμβούλιο ενάντια στις ενέργειες του βασικού κρατικού εισαγγελέα από την Ποντγκόριτσα, Νικόλα Μπόριζι. Μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι είναι προφανές πως η συμπεριφορά του εισαγγελέα Νικόλα Μπόριζι ήταν αντιεπαγγελματική, ηθικά απαράδεκτη και σκόπιμα στόχευε στη σωματική εξάντληση του Μητροπολίτη.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ποντγκόριτσα βρέθηκε χθες από νωρίς το μεσημέρι ο Σεβ. Μητροπολίτης προκειμένου να δώσει «εξηγήσεις» στις αρχές για τις ειρηνικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου και σε άλλες πόλεις την Κυριακή. Ύστερα από έξι ώρες παραμονής, χωρίς καμία αιτιολογία όπως τόνισαν και οι συνήγοροι του Σεβασμιωτάτου, αφέθηκε ελεύθερος με τον εισαγγελέα να του ασκεί ποινική δίωξη με την αιτιολογία της μη συμμόρφωσης με τους κανόνες που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων μηνών που ο Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος τυγχάνει αυτής της αντιμετώπισης από τις αρχές, τι και αν διαβαίνει το 83 έτος της ηλικίας του. Οι δικηγόροι υπεράσπισης επισημαίνουν με νόημα ότι πολλές από τις ερωτήσεις του εισαγγελέα ήταν εντελώς άνευ σημασίας. Πάντως, ο εισαγγελέας επιρρίπτει την ευθύνη της πολύωρης κράτησης στην Αστυνομία και την Αστυνομική Διοίκηση, όπως αναφέρεται σε επίκαιρη απάντησή του.

Οι πιστοί στο πλευρό του διωκόμενου Μητροπολίτη τους

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο Αστυνομικό Μέγαρο, ο Σεβασμιώτατος δεν ήταν μόνος. Πέραν των συνηγόρων του αρκετοί ήταν οι πιστοί που συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο προκειμένου να συμπαρασταθούν στον Ιεράρχη.

Οι δικηγόροι του Σεβασμιωτάτου μίλησαν στους συγκεντρωμένους ιερείς και πιστούς καθώς και στους δημοσιογράφους και είπαν ότι η ακροαματική διαδικασία ήταν αρκετά μεγάλη αλλά θα μπορούσε να είχε γίνει πιο σύντομα κάτι που δεν έδειξε διάθεση να πράξει ο εισαγγελέας. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε αναλυτικά για την πορεία και εξηγούσε μέχρι το τελευταίο λεπτό για τις προσευχές και τις Λειτουργίες της Εκκλησίας.

«Θέλω να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι οι ενέργειες του κρατικού εισαγγελέα σε αυτήν την υπόθεση σήμερα ήταν πολύ αντιεπαγγελματικές και εσφαλμένες. Η όλη διαδικασία έπρεπε να ολοκληρωθεί σε μια ώρα, δήλωσε ο ένας εκ των δύο δικηγόρων του Μητροπολίτη.

 

 

Την ίδια ώρα σε καθημερινό φαινόμενο φαίνεται να γίνονται οι συλλήψεις κληρικών στο Μαυροβούνιο. Μετά το πέρας των ειρηνικών διαδηλώσεων της Κυριακή αρκετοί ήταν οι κληρικοί της Επισκοπής Βουδίμλιε και Νίκσιτς που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα με αφορμή για ακόμη μια φορά την παραβίαση των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία.

Ο π. Μιλιβόι Γιόβιβιτς συνελήφθη με την ανωτέρω αιτιολογία και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Ζάμλπιακ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. 

Επίσης, στο Μπέλιο Πόγιε μετά την ειρηνική πορεία και την παράκληση που τελέστηκε ο Ιερομόναχος Νικόλοας, Καθηγούμενος της μονής Ζλάτες συνελήφθη ενώ ο ιερέας της ενορίας κλήθηκε να δώσει και αυτός εξηγήσεις.

Στο Νίκσιτς επίσης κλήθηκαν κληρικοί στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τη συμμετοχή τους και την τέλεση παρακλήσεων στις ενορίες τους. 

Οι ενέργειες αυτές δείχνουν για ακόμη μια φορά τη δεινή θέση που βρίσκεται η τοπική Εκκλησία του Μαυροβουνίου με τις κρατικές αρχές με κάθε ευκαιρία να εξαντλούν την εφαρμογή των νόμων σε αυτή.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων