24/04/2023 24/04/2023 Νέα σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών θα πραγματοποιηθεί σήμερα, αμέσως μετά την επιστροφή του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκου Δένδια από το Λουξεμβούργο όπου συμμετείχε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της EE. Στη σύσκεψη, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα εξεταστεί η πορεία των εν εξελίξει και...
24 Απριλίου, 2023 - 18:45

Σουδάν: Νέα σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ υπό τον Ν. Δένδια

Διαδώστε:
Σουδάν: Νέα σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ υπό τον Ν. Δένδια

Νέα σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών θα πραγματοποιηθεί σήμερα, αμέσως μετά την επιστροφή του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκου Δένδια από το Λουξεμβούργο όπου συμμετείχε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της EE.

Στη σύσκεψη, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα εξεταστεί η πορεία των εν εξελίξει και σχεδιαζόμενων επιχειρήσεων απεγκλωβισμού Ελλήνων από το Σουδάν.

Στο μεταξύ σύντομες συνομιλίες με Ευρωπαίους ομολόγους του είχε στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ειδικότερα, ο Νίκος Δένδιας είχε σύντομες συνομιλίες με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνο Κόμπο, της Τσεχίας Γιαν Λιπάβσκι, της Γεωργίας Ιλία Νταρκιασβίλι, της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο, της Λιθουανίας Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις, της Πολωνίας Ζμπίγκνιου Ράου.

Επίσης, ο Ν. Δένδιας συναντήθηκε με την υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά, την οποία ευχαρίστησε διά ζώσης για τη βοήθεια της Γαλλίας στον απεγκλωβισμό ομάδας Ελλήνων και μελών οικογενειών τους από το Σουδάν.

Ακόμα, συναντήθηκε με τον επίτροπο Γειτονίας και Διεύρυνσης Όλιβερ Βαρχέλι και με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας Βελισλάβα Πετρόβα.

Σημειώνεται πως σε δήλωσή του προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για τις «τεράστιες προσπάθειες» που καταβάλλει και τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, Γερμανίας και Ιταλίας για τη βοήθεια που έδωσαν για την εκκένωση Ελλήνων υπηκόων από το Χαρτούμ. Επίσης, επισήμανε πως η Ευρώπη κρίνεται από τη δυνατότητά της να αντιδράσει στις κρίσεις «και ως Ευρώπη στην κρίση στο Σουδάν δεν έχουμε πάρει πολύ καλό βαθμό».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων