02/09/2023 02/09/2023 Δεκατρία άτομα συνέλαβε η Αστυνομία στη Λεμεσό για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό.  Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της κυπριακής Αστυνομίας, Χρήστο Ανδρέου, ένας εκ των συλληφθέντων είναι ο διοργανωτής της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, ο οποίος κατηγορείται ότι παρακινούσε σε βία. Σύμφωνα και με φωτογραφίες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, έχουν...
02 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2023 - 14:00

Σοβαρά επεισόδια στη Λεμεσό

Διαδώστε:
Σοβαρά επεισόδια στη Λεμεσό

Δεκατρία άτομα συνέλαβε η Αστυνομία στη Λεμεσό για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της κυπριακής Αστυνομίας, Χρήστο Ανδρέου, ένας εκ των συλληφθέντων είναι ο διοργανωτής της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, ο οποίος κατηγορείται ότι παρακινούσε σε βία.

Σύμφωνα και με φωτογραφίες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, έχουν προκληθεί ζημιές σε καταστήματα αλλοδαπών στην περιοχή της Επίχωσης και βορειότερα, προς το κέντρο της πόλης.

Συμμετέχοντες στην πορεία για το μεταναστευτικό φώναζαν συνθήματα κατά των μεταναστών, των χειρισμών της Κυβέρνησης αλλά και των δημοσιογράφων.

Δημοσιογραφικά συνεργεία δέχθηκαν επίθεση από άγνωστους και αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή, ενώ έπεσαν βόμβες μολότοφ, δακρυγόνα και κροτίδες.

Η κατάσταση παρέμεινε έκρυθμη μέχρι τα ξημερώματα, καθώς οι συμμετέχοντες στα επεισόδια συνέχιζαν να κινούνται σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Λεμεσού.

Η Αστυνομία προκειμένου να τους διαλύσει, προέβη σε ρίψεις νερού με τη χρήση του αντιοχλαγωγικού οχήματος Αίαντας.

Τι άφησαν πίσω τους τα επεισόδια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία:

  • Πυρκαγιά σε όχημα στην οδό Σπύρου Αραούζου (Χώρος Στάθμευσης). Εκτεταμένες ζημιές στο όχημα.
  • Ζημιές από πυρκαγιά σε υαλοπίνακες εισόδου και στο εσωτερικό 2 καταστημάτων στην διασταύρωση Ανεξαρτησίας και Σπύρου Αραούζου.
  • Πυρκαγιά σε ηλεκτρικό πάνελ φώτων τροχαίας στην οδό Αγ. Ζώνης με Θεσσαλονίκης.
  • Πλαστικός κάλαθος 1100 λίτρων ο οποίος βρισκόταν έξω από το κατάστημά ειδών ένδυσης στην οδό Ανεξαρτησίας. Από την πυρκαγιά ζημιές και στην βιτρίνα του καταστήματος.

Πηγή: sigmalive.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων