17/04/2019 17/04/2019 Η επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας (ΕΑΙ) στα κατεχόμενα, σε μία από τις σπάνιες αποφάσεις της για αποκατάσταση περιουσίας, επιστρέφει τις δύο από τις πέντε περιουσίες της Ανδριανής Ιωάννου στην κατεχόμενη Κώμα του Γιαλού, ενώ αποζημιώνει τις υπόλοιπες περιουσίες με ποσό που αντιστοιχεί μόλις στο 14% της εκτιμώμενης αξίας αγοράς. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΑΙ, αντίστοιχες αποφάσεις...
17 Απριλίου, 2019 - 19:20

Σπάνια απόφαση αποκατάστασης περιουσίας Αγγλοκύπριας στα κατεχόμενα

Διαδώστε:
Σπάνια απόφαση αποκατάστασης περιουσίας Αγγλοκύπριας στα κατεχόμενα

Η επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας (ΕΑΙ) στα κατεχόμενα, σε μία από τις σπάνιες αποφάσεις της για αποκατάσταση περιουσίας, επιστρέφει τις δύο από τις πέντε περιουσίες της Ανδριανής Ιωάννου στην κατεχόμενη Κώμα του Γιαλού, ενώ αποζημιώνει τις υπόλοιπες περιουσίες με ποσό που αντιστοιχεί μόλις στο 14% της εκτιμώμενης αξίας αγοράς. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΑΙ, αντίστοιχες αποφάσεις έχουν παρθεί σε συνολικά 7 υποθέσεις από το 2006.

Η υπόθεση Ιωάννου είχε γίνει ευρύτερα γνωστή λόγω της προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο είχε κρίνει αναποτελεσματικές τις διαδικασίες της επιτροπής στην περίπτωση αυτή.

 

ΚΥΠΕ – Αντώνης Γκιλδάκης – Λευκωσία 17/04/2019

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων