28/10/2019 28/10/2019 Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας, καθώς το ξημέρωμα, εκείνης της ημέρας του έτους 1940 βρίσκει την Αθήνα να ξυπνά με τις σειρήνες της αντιαεροπορικής άμυνας και όλους τους Έλληνες να ζητωκραυγάζουν το ηχηρό «ΟΧΙ» του Ι. Μεταξά στη φασιστική Ιταλία. Το έπος του ’40 αποτελεί βαρυσήμαντο κομμάτι της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας: Το...
28 Οκτωβρίου, 2019 - 12:51

Σπάνιο ντοκουμέντο- Το σημειωματάριο του στρατιώτη που είχε μαζί του στον πόλεμο!

Διαδώστε:
Σπάνιο ντοκουμέντο- Το σημειωματάριο του στρατιώτη που είχε μαζί του στον πόλεμο!

Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας, καθώς το ξημέρωμα, εκείνης της ημέρας του έτους 1940 βρίσκει την Αθήνα να ξυπνά με τις σειρήνες της αντιαεροπορικής άμυνας και όλους τους Έλληνες να ζητωκραυγάζουν το ηχηρό «ΟΧΙ» του Ι. Μεταξά στη φασιστική Ιταλία.

Το έπος του ’40 αποτελεί βαρυσήμαντο κομμάτι της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας: Το «όχι» που είπε ο Ιωάννης Μεταξάς στον Ιταλό πρέσβη στις 28 Οκτωβρίου 1940 ακολουθήθηκε από την έναρξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου και την είσοδο της χώρας μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο- τη μεγαλύτερη πολεμική σύγκρουση της σύγχρονης ιστορίας.

Οι Έλληνες στρατιώτες, αξιωματικοί και άλλοι εθελοντές έδωσαν μαθήματα ανδρείας σε όλο τον κόσμο- ωστόσο, γενιές μετά, χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν πολεμώντας στα βουνά της Αλβανίας παραμένουν είτε άταφοι είτε θαμμένοι σε πρόχειρα νεκροταφεία, παρά τις υπογραφείσες συμφωνίες με την Αλβανία.

Το κόστος σε ανθρώπινες ζωές τελικά ήταν ανυπολόγιστο: 13.000 στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους μαχόμενοι στο αλβανικό μέτωπο.

Το briefingnews, σας παρουσιάζει σήμερα το ημερολόγιο του στρατιώτη, το βιβλιαράκι που είχε στην τσέπη του καθένας από αυτούς τους ήρωες την ώρα που έπαιρναν τον δρόμο για το μέτωπο του πολέμου.

Ενα βιβλιαράκι, που τους έκανε συντροφιά στις πραγματικά δύσκολες ημέρες που βίωσε ο καθένας απο αυτούς τους ήρωες μας.

Μέσα σε αυτό είχαν την δυνατότητα να κρατούν σημειώσεις, ο νεότερος το χρειαζόταν για να ρίχνει μία ματιά στις οδηγίες χρήσης του όπλου, ενώ κάποιοι άλλοι θυμόντουσαν τον όρκο που είχαν δώσει και που θα τους έδινε δύναμη στην μεγάλη τους μάχη…

Το σημαντικότερο όλων βέβαια, η προσευχή! Ολοι τη διάβαζαν πριν αναχωρήσουν για το μέτωπο του πολέμου, με την ελπίδα να επιστρέψουν πίσω ζωντανοί…

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων