09/03/2021 09/03/2021 Την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των εν τη λίμνη της Σεβαστείας μαρτυρησάντων. Στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης πανηγύρισε, έστω με την παρουσία λίγων πιστών, λόγω των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, η ιστορική φερώνυμη Ιερά Μονή. Ο εορτασμός ξεκίνησε το απόγευμα...
09 Μαρτίου, 2021 - 14:24
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2021 - 15:35

«Η κοινωνική ομόνοια κινδυνεύει λόγω πανδημίας»

Διαδώστε:
«Η κοινωνική ομόνοια κινδυνεύει λόγω πανδημίας»

Την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των εν τη λίμνη της Σεβαστείας μαρτυρησάντων. Στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης πανηγύρισε, έστω με την παρουσία λίγων πιστών, λόγω των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, η ιστορική φερώνυμη Ιερά Μονή.

Ο εορτασμός ξεκίνησε το απόγευμα της παραμονής με την τέλεση του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης  κ. Ευστάθιος.

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στο φρικτό μαρτύριο των τιμώμενων Αγίων και στην βαθιά πίστη τους, που νίκησε τα θέλγητρα και τα φόβητρα των βασανιστών τους. Στη συνέχεια ερχόμενος στη σημερινή αποκαλυπτική εποχή, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε την ανάγκη να δώσουμε μαρτυρία λόγου και βίου, έτσι ώστε αφενός να αποδείξουμε την αγάπη και την αφοσίωσή μας στον Πανάγαθο Θεό, αφετέρου να διεκδικήσουμε τα κληρονομικά δικαιώματα μας στην Επουράνια Βασιλεία.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Επίκαιρα ομίλησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως και εφημέριος Μολάων, Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος με αφορμή των μαρτύριο των Αγίων Τεσσαράκοντα αναφέρθηκε στην στέρεα βάση της πίστης και της θείας χάριτος, την οποία πρέπει να επιζητά κάθε χριστιανός μέσω του πνευματικού του αγώνα.

Την πανηγυρική λατρευτική σύναξη επισφράγισε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αρχικά ευχήθηκε στην αδελφότητα της Μονής και τους ευλαβείς προσκυνητές να έχουν τη χάρη και την ευλογία των τιμώμενων Αγίων. Επίσης ευχήθηκε σύντομα να ξεπεράσει η ανθρωπότητα την σκληρή δοκιμασία της πανδημίας, που έχει προκαλέσει σύγχυση στο μυαλό των ανθρώπων και έχει διαταράξει τις μεταξύ τους σχέσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η κοινωνική ομόνοια. Για το λόγο αυτό, επισήμανε ο Σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος, θα πρέπει να στραφούμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας στον Δημιουργό και Σωτήρα μας, που είναι ο Μόνος που μπορεί να μας λυτρώσει από τα δεινά και να μας παρέχει πνευματική γαλήνη και ψυχική ευφορία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων