12/11/2021 12/11/2021 Την Τετάρτη, 17 σπουδαστές μαζί με τους καθηγητές τους, από την Επαγγελματική Σχολή Μαγειρικής Τέχνης (ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ), από τον Ταυρωνίτη Χανίων, επισκέφθηκαν την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα. Τους σπουδαστές υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο οποίος τους μίλησε για τη σημασία της Μαγειρικής Τέχνης και τη σχέση...
12 Νοεμβρίου, 2021 - 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2021 - 15:28

Σπουδαστές Μαγειρικής στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Διαδώστε:
Σπουδαστές Μαγειρικής στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Την Τετάρτη, 17 σπουδαστές μαζί με τους καθηγητές τους, από την Επαγγελματική Σχολή Μαγειρικής Τέχνης (ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ), από τον Ταυρωνίτη Χανίων, επισκέφθηκαν την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Τους σπουδαστές υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο οποίος τους μίλησε για τη σημασία της Μαγειρικής Τέχνης και τη σχέση της με την εκκλησιαστική παράδοση, τη σπουδαιότητα της νηστείας, την αξία των ποιοτικών πρώτων υλών, καθώς και των βιολογικών και τοπικών προϊόντων.

Στη συνέχεια, οι σπουδαστές οδηγήθηκαν στους χώρους της κουζίνας της ΟΑΚ, όπου συζήτησαν στην πράξη για το επάγγελμα του μάγειρα και τις αντιξοότητές του, με τον Σεφ της ΟΑΚ, Ιωάννη Κατσιφαράκη. Ο κ. Κατσιφαράκης περιήγησε τους σπουδαστές στην κουζίνα και τους έδειξε τον εξοπλισμό και τις δυνατότητες που ο χώρος διαθέτει, κάνοντας παράλληλα αναφορά στη διατροφική κάλυψη των αναγκών των μεγάλων συνεδρίων που το Ίδρυμα δύναται να παρέχει.

Τέλος, οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ιδρύματος από τον Βιβλιοθηκονόμο και επιστημονικό συνεργάτης της ΟΑΚ, κ. Ιωάννη Μουντογιαννάκη, όπου ενημερώθηκαν για το έργο και τις δράσεις της ΟΑΚ.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων