26/10/2020 26/10/2020 «Παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και μόνιμο γεφύρι της παγκόσμιας κοινότητας με τον Οικουμενικό Χριστιανισμό» χαρακτήρισε την ψηφιακή έκθεση «Πέρασμα στο Φως», ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και Ταμίας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψη με συναδέλφους Βουλευτές μέλη της Δ.Σ.Ο. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών....
26 Οκτωβρίου, 2020 - 16:46
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2020 - 16:47

Στ. Καλαφάτης: “Παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές”

Διαδώστε:
Στ. Καλαφάτης: “Παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές”

«Παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και μόνιμο γεφύρι της παγκόσμιας κοινότητας με τον Οικουμενικό Χριστιανισμό» χαρακτήρισε την ψηφιακή έκθεση «Πέρασμα στο Φως», ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και Ταμίας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψη με συναδέλφους Βουλευτές μέλη της Δ.Σ.Ο. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Η ψηφιακή κιβωτός είναι μια μοναδική πρωτοβουλία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους. Είναι μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και δίνει την ευκαιρία σε πάρα πολλούς να βιώσουν την μοναδική εμπειρία και τη θρησκευτική κατάνυξη του Αγίου Όρους. Είναι δε πολύ σημαντικό πως με τη χρήση της νέας τεχνολογίας, δίνεται η δυνατότητα σε νέους και νέες αλλά και σε γυναίκες να βιώσουν αυτήν την μοναδική εμπειρία. Με χαρά επισκεφθήκαμε αυτήν την έκθεση και πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει ένα μόνιμο γεφύρι της παγκόσμιας κοινότητας με τον Οικουμενικό Χριστιανισμό. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία».

Παράλληλα, ο κ. Καλαφάτης συνομιλώντας με τον υπεύθυνο σχεδιασμού και συντονιστή του έργου της Αθωνικής Ψηφιακής Κιβωτού κ. Κων/νο Πατσέα, τόνισε ότι θα επιδιώξει μετά το ταξίδι της στον κόσμο, η έκθεση να φιλοξενηθεί και να βρει μόνιμη στέγη λόγω εγγύτητας με το Άγιον Όρος, στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη.

Δείτε ακόμα:

«Πέρασμα στο Φως»: Οι θησαυροί της Αθωνικής Πολιτείας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων