29/05/2020 29/05/2020 Την αποδοκιμασία της κυβέρνησης στις φιέστες που πραγματοποιεί η Τουρκία έξω από την Αγιά Σοφιά με αφορμή την συμπλήρωση 567 ετών από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Σκάϊ” ο κ. Πέτσας ανέφερε: «Η φιέστα που ετοιμάζει η Άγκυρα στην Αγιά Σοφιά ενοχλεί και είναι ένα...
29 Μαΐου, 2020 - 13:27
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2020 - 17:02

Στ. Πέτσας: Αποδοκιμάζουμε τη φιέστα στην Αγιά Σοφιά

Διαδώστε:
Στ. Πέτσας: Αποδοκιμάζουμε τη φιέστα στην Αγιά Σοφιά

Την αποδοκιμασία της κυβέρνησης στις φιέστες που πραγματοποιεί η Τουρκία έξω από την Αγιά Σοφιά με αφορμή την συμπλήρωση 567 ετών από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Σκάϊ” ο κ. Πέτσας ανέφερε:

«Η φιέστα που ετοιμάζει η Άγκυρα στην Αγιά Σοφιά ενοχλεί και είναι ένα θέμα προς αποδοκιμασία γιατί πέραν των άλλων, έχει χαρακτηριστεί ως μουσείο παγκόσμιας πολτιστικής κληρονομιάς και αυτή την στιγμή χρησιμοποιείται για την προώθηση άλλων σκοπών».

Ο κ. Πέτσας υπενθύμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στον ιστορικό ναό, ενώ προσέθεσε ότι η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από κάθε άλλη φορά σε σχέση με την Τουρκία και λόγω της αντιμετώπισης της κατάστασης στον Έβρο τον Φεβρουάριο, αλλά και της επιτυχούς αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Παρακολουθούμε, οποιαδήποτε πρόκληση αλλά εμείς πάντα θα προάγουμε τις σχέσεις καλής γειτονίας με βάσει το διεθνές δίκαιο» τόνισε ο κ. Πέτσας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων