09/12/2020 09/12/2020 Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση για την αργή αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων. «Αύριο ή μεθαύριο, το αργότερο το Σάββατο θα έχουν ανακοινωθεί οι αποφάσεις για το άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας πως νωρίτερα το πρωί έγινε μια σύσκεψη για τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα ακολουθήσουν κι άλλες....
09 Δεκεμβρίου, 2020 - 12:28
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2020 - 23:09

Είμαστε κοντά στην εύρεση “χρυσής τομής” με την Εκκλησία

Διαδώστε:
Είμαστε κοντά στην εύρεση “χρυσής τομής” με την Εκκλησία

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση για την αργή αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων.

«Αύριο ή μεθαύριο, το αργότερο το Σάββατο θα έχουν ανακοινωθεί οι αποφάσεις για το άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας πως νωρίτερα το πρωί έγινε μια σύσκεψη για τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στη λειτουργία των εκκλησιών,  ο κ. Πέτσας είπε ότι χθες έγινε μια καλή συζήτηση Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προσθέτοντας ότι είμαστε κοντά στο να βρεθεί μια χρυσή τομή.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, στην προσπάθεια ανεύρεσης λύσης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Η συζήτηση, που επικεντρώθηκε στον τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων εν μέσω πανδημίας, έγινε γνωστή από το πρωθυπουργικό γραφείο με μία λιτή ανακοίνωση:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Στη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και ο τρόπος εορτασμού των Χριστουγέννων στις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν εντός των προσεχών ημερών»

Η επικοινωνία αυτή είχε προαναγγελθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ο οποίος μάλιστα ανακοίνωσε ότι αποφάσεις για το άνοιγμα των εκκλησιών θα ανακοινωθούν προς το τέλος της εβδομάδας, πιθανότατα την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εκκλησία επιθυμεί ανοίξουν οι ναοί στις γιορτές έστω και στις 21 Δεκεμβρίου και να παραμείνουν ανοικτοί τουλάχιστον όσο διαρκεί το 12ήμερο.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση τα μέτρα θα είναι αυστηρά, με περιορισμένο αριθμό πιστών και τήρηση αποστάσεων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης και η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πιθανότατα στις 15 Δεκεμβρίου, η οποία θα τοποθετηθεί επί των εξελίξεων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων