01/04/2020 01/04/2020 Στα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί, τις παραβιάσεις που σημειώνονται αλλά και τις ανησυχίες της κυβέρνησης ενόψει του Πάσχα, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντ1. Αναφερόμενος στο Πάσχα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να γίνουν, από την Κυριακή των...
01 Απριλίου, 2020 - 13:24

Στ. Πέτσας: “Θα γιορτάσουμε με την πίστη μέσα μας”

Διαδώστε:
Στ. Πέτσας: “Θα γιορτάσουμε με την πίστη μέσα μας”

Στα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί, τις παραβιάσεις που σημειώνονται αλλά και τις ανησυχίες της κυβέρνησης ενόψει του Πάσχα, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντ1.

Αναφερόμενος στο Πάσχα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να γίνουν, από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.
«Περιμένουμε να δούμε, σήμερα, τι θα αποφασίσει και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Έχουμε ήδη πει ότι αυτό το Πάσχα είναι διαφορετικό. Δεν θα πάμε στο χωριό μας. Δεν θα ψήσουμε τα αρνιά στις αυλές μας. Δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας. Θα γιορτάσουμε με την πίστη μέσα μας, γιατί δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια στιγμιαία επιπολαιότητα να στοιχίσει τη ζωή ενός ανθρώπου που αγαπάμε. Κανένα Πάσχα στο μέλλον δεν θα είναι το ίδιο, εάν εξαιτίας αυτής της επιπολαιότητας χάσουμε ανθρώπους που αγαπάμε. Γι’ αυτό φέτος θα γιορτάσουμε το Πάσχα διαφορετικά», τόνισε ενώ μίλησε και για το σούβλισμα του αρνιού.
«Θέλουμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό ο οποίος είναι δεδομένος σε αυτές τις συνθήκες. Ξέρετε τι γίνεται στα χωριά όπως και τι γίνεται στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις στις πυλωτές των πολυκατοικιών. Μη γελιόμαστε μεταξύ μας. Είναι ένα σημείο, όπου θα μαζευτεί κόσμος. Δεν λέει κανείς να μην πάρει το αρνί, το κατσίκι, ό,τι επιθυμεί και να το βάλει στον φούρνο του. Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε τους κτηνοτρόφους μας, που πουλάνε αυτή την περίοδο τα αρνιά τους και τα ερίφια», ανέφερε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων