10/09/2020 10/09/2020 Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Γεώργιου Μπίζου, μιας εμβληματικής προσωπικότητας της ελληνικής ομογένειας της Νοτίου Αφρικής και προασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Γεώργιος Μπίζος, επιφανής δικηγόρος, αφιέρωσε τη ζωή του στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώ στάθηκε διαρκώς στο πλευρό του Nelson Mandela στον αγώνα κατά του apartheid....
10 Σεπτεμβρίου, 2020 - 18:32
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2020 - 17:45

«Στάθηκε στο πλευρό του Μαντέλα στον αγώνα κατά του Απαρτχάιντ»

Διαδώστε:
«Στάθηκε στο πλευρό του Μαντέλα στον αγώνα κατά του Απαρτχάιντ»

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Γεώργιου Μπίζου, μιας εμβληματικής προσωπικότητας της ελληνικής ομογένειας της Νοτίου Αφρικής και προασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Γεώργιος Μπίζος, επιφανής δικηγόρος, αφιέρωσε τη ζωή του στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώ στάθηκε διαρκώς στο πλευρό του Nelson Mandela στον αγώνα κατά του apartheid.

Υπηρέτησε ως μέλος της Επιτροπής Αλήθειας και Συμφιλίωσης του Νέλσον Μαντέλα, ενώ συμμετείχε ουσιαστικά στην αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας στον τομέα εγγύησης και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες της Νότιας Αφρικής.

Ως ιδρυτικό μέλος της πολύ σημαντικής για τον Ελληνισμό σχολής SAHETI στο Γιοχάνεσμπουργκ, αλλά και με τον αγώνα του διεθνώς για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, αποτέλεσε γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Νότιου Αφρικής.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων