07/05/2020 07/05/2020 Το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία» συνεχίζει, όπως έκανε καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, να μεταδίδει ζωντανά της Ιερές Ακολουθίες από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Ιερό Βατοπαιδινό Μετόχι στο Πόρτο Λάγος, οι οποίες τελούνται κατά το Αγιορειτικό Τυπικό από πατέρες της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου. Οι συνεργάτες μας ευρίσκονται εκεί καθημερινά, καταγράφοντας...
07 Μαΐου, 2020 - 18:50
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2020 - 18:56

Στάζουν oυρανό οι βραδιές στο Πόρτο Λάγος

Διαδώστε:
Στάζουν oυρανό οι βραδιές στο Πόρτο Λάγος

Το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία» συνεχίζει, όπως έκανε καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, να μεταδίδει ζωντανά της Ιερές Ακολουθίες από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Ιερό Βατοπαιδινό Μετόχι στο Πόρτο Λάγος, οι οποίες τελούνται κατά το Αγιορειτικό Τυπικό από πατέρες της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.

Οι συνεργάτες μας ευρίσκονται εκεί καθημερινά, καταγράφοντας με την κάμερα και τον φωτογραφικό φακό ορισμένα καταπληκτικά στιγμιότυπα, τα οποία τολμούμε να πούμε, ότι στάζουν ουρανό, χρώματα και υπερόχες λάμψεις μέσα στο φόντο του βραδιού.

ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

Η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου (Πόρτο Λάγος) βρίσκεται στη νησίδα της λιμνοθάλασσας Βιστωνίδας και είναι ένα από τα μετόχια της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου με σπουδαία πνευματική και ιστορική σημασία, και στο οποίο αποτυπώνεται η πλούσια παράδοση και κληρονομιά του Αγίου Όρους, ενώ συγχρόνως η φυσική ομορφιά που το περιβάλλει το καθιστά ένα κόσμημα και πόλο έλξης πολλών προσκυνητών. Οι ναοί του Μετοχίου αυτού είναι αφιερωμένοι στην άγιο Νικόλαο, την Παναγία την Παντάνασσα, τον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο και τον Άγιο Νεκτάριο Αιγίνης. Κάθε χρόνο τόσο στις πανηγύρεις όσο και σε άλλες περιόδους χιλιάδες προσκυνητές προσέρχονται αναζητώντας λίγες στιγμές πνευματικής ανάπαυλας και ηρεμίας που ενισχύουν την προσευχητική διάθεση και ενάργεια.

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων