15/01/2022 15/01/2022 Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχολιάζοντας την δημιουργία Εξαρχίας στην Αφρική από το Πατριαρχείο Μόσχας και την ανησυχία που έχει προκαλέσει αυτή η εξέλιξη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ανέφερε ότι “η Ρωσία εμπλέκεται σε συγκεκαλυμμένες και απροκάλυπτα κακόβουλες προσπάθειες εργαλειοποίησης της Ορθόδοξης ταυτότητας για την προώθηση των δικών της γεωπολιτικών συμφερόντων”. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ...
15 Ιανουαρίου, 2022 - 19:26

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προσπάθεια εργαλειοποίησης της Ορθόδοξης ταυτότητας από τη Μόσχα

Διαδώστε:
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προσπάθεια εργαλειοποίησης της Ορθόδοξης ταυτότητας από τη Μόσχα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχολιάζοντας την δημιουργία Εξαρχίας στην Αφρική από το Πατριαρχείο Μόσχας και την ανησυχία που έχει προκαλέσει αυτή η εξέλιξη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ανέφερε ότι “η Ρωσία εμπλέκεται σε συγκεκαλυμμένες και απροκάλυπτα κακόβουλες προσπάθειες εργαλειοποίησης της Ορθόδοξης ταυτότητας για την προώθηση των δικών της γεωπολιτικών συμφερόντων”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ “η Ρωσία εμπλέκεται σε συγκεκαλυμμένες και απροκάλυπτα κακόβουλες προσπάθειες εργαλειοποίησης της Ορθόδοξης ταυτότητας για την προώθηση των δικών της γεωπολιτικών συμφερόντων υποστηρίζοντας ορισμένες Ορθόδοξες εκκλησίες και τους ηγέτες τους και υπονομεύοντας συγχρόνως άλλες. Η προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας ή των πεποιθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας των θρησκευτικών μειονοτήτων, εξακολουθεί να αποτελεί βασικό στοιχείο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Τα άτομα θα πρέπει να είναι ελεύθερα να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με το πώς εκφράζουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους, χωρίς εξωτερική παρέμβαση, συμπεριλαμβανομένης αυτής από ξένες κυβερνήσεις”.

Διαβάστε ακόμη:

Εγκύκλιος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας καλεί κλήρο και λαό να μείνουν πιστοί στο Πατριαρχείο

 

Πηγή: ERTNEWS

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων