03/07/2019 03/07/2019 Στο περιφερειακό δικαστήριο του Κιέβου προσέφυγε το λεγόμενο “Πατριαρχείο του Κιέβου” στην Ουκρανία, ζητώντας να ακυρωθεί απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία ακυρώνει την εγγραφή του στα μητρώα των εκκλησιαστικών ενώσεων. Ειδικότερα, ο ενάγων ζητά από το δικαστήριο να ακυρώσει το διάταγμα του Υπουργείου Πολιτισμού της 30ής Ιανουαρίου 2019, το οποίο ακύρωσε την εγγραφή Πατριαρχείου...
03 Ιουλίου, 2019 - 8:16

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει το “Πατριαρχείο Κιέβου”

Διαδώστε:
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει το “Πατριαρχείο Κιέβου”

Στο περιφερειακό δικαστήριο του Κιέβου προσέφυγε το λεγόμενο “Πατριαρχείο του Κιέβου” στην Ουκρανία, ζητώντας να ακυρωθεί απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία ακυρώνει την εγγραφή του στα μητρώα των εκκλησιαστικών ενώσεων.

Ειδικότερα, ο ενάγων ζητά από το δικαστήριο να ακυρώσει το διάταγμα του Υπουργείου Πολιτισμού της 30ής Ιανουαρίου 2019, το οποίο ακύρωσε την εγγραφή Πατριαρχείου του Κίεβου στα θρησκευτικά μητρώα και μάλιστα καλεί τις αρχές να αναστείλουν την εκτέλεση της απόφασης εν αναμονή της συζήτησης της απόφασης.
Όπως αναφέρει το Ουκρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας διέταξε την άμεση μεταφορά του ελέγχου των ενοριών και των μοναστηριών που ανήκουν στο “Πατριαρχείο Κιέβου” στη νέα αυτοκέφαλη εκκλησία της χώρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων