03/06/2020 03/06/2020 Το κατώφλι του Συνοδικού Μεγάρου, όπου συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος πέρασε ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να παραλάβει από την Εκκλησία υγειονομικό υλικό για την ενίσχυση του συστήματος υγείας. Πρόκειται για σύγχρονα μόνιτορ που θα εξοπλίσουν τις ΜΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου Ορθοδοξία θα παραλάβει δέκα μόνιτορς για τον εξοπλισμό των Μονάδων...
03 Ιουνίου, 2020 - 11:28
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2020 - 13:25

Στη ΔΙΣ ο Βασίλης Κικίλιας (Βίντεο)

Διαδώστε:
Στη ΔΙΣ ο Βασίλης Κικίλιας (Βίντεο)

Το κατώφλι του Συνοδικού Μεγάρου, όπου συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος πέρασε ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να παραλάβει από την Εκκλησία υγειονομικό υλικό για την ενίσχυση του συστήματος υγείας. Πρόκειται για σύγχρονα μόνιτορ που θα εξοπλίσουν τις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου Ορθοδοξία θα παραλάβει δέκα μόνιτορς για τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αξίας 85.000 ευρώ και έναν κεντρικό σταθμό παρακολούθησης επίσης για τις ΜΕΘ αξίας 12 χιλιάδων ευρώ.

 

Παραδίδοντας τον εξοπλισμό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε:

“Με ιδιαίτερη χαρά και σεβασμό σας υποδεχόμαστε και παρακολουθούμε τον αγώνα σας και την δοκιμασία της πατρίδας μας. Χρωστάμε ένα ευχαριστώ στην κυβέρνηση για τα μέτρα που έλαβε εγκαίρως. Σήμερα σας προσφέρουμε συμβολικά κάτι και ευχόμαστε να είναι χρήσιμο για το έργο των γιατρών. Δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος της ανάγκης, αλλά είναι συμβολικό”

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι ο χώρος της Εκκλησίας είναι γνώριμος  με αυτόν της Υγείας από τα παλιά χρόνια, υπενθυμίζοντας τα νοσοκομεία που έχουν χτιστεί σε οικόπεδα της Εκκλησίας (Ευαγγελισμός, Αιγινήτειο , Αρεταίειο, Ιπποκράτειο, Σωτηρία, Γεώργιος Γεννηματάς, τα δύο  Παίδων, το Λαϊκό , το Ασκληπιείο  και το ΠΙΚΠΑ)

“Εμείς σήμερα κάτω από τις δικές μας δυσκολίες δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε όπως τότε” κατέληξε.

“Αποδεικνύεται ότι μέσα στην κρίση για μία ακόμα φορά ότι αγαπάτε το ποίμνιό σας και στέκεστε δίπλα στον άνθρωπο” υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Προσερχόμενος νωρίτερα στο Συνοδικό Μέγαρο ο κ. Κικίλιας τόνισε: “Είναι τιμή μου. Και σας ευχαριστούμε εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας για την δωρεά της εκκλησίας. Είμαστε χαρούμενοι γιατί μια τεράστια κρίση της υγείας που άλλες χώρες δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν εμείς μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε. Πονάμε για όσους χάθηκαν αλλά είμαστε χαρούμενοι για όσους γλύτωσαν. Όλοι μαζί δώσαμε μια μάχη”

“Δεν υπάρχει νόημα στην εκκλησία αν δεν υπάρχει άνθρωπος. Έχουμε τον ίδιο στόχο για αυτό πρέπει να συμπορευτούμε” υπογράμμισε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος

Συνοδικό Μέγαρο/ Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων