03/06/2020 03/06/2020 Το κατώφλι του Συνοδικού Μεγάρου πέρασε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να συζητήσουν για τις προσλήψεις  1000 ανθρώπων σε Μητροπόλεις, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων  Κοινωφελούς Εργασίας. “Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε και σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρατε. Ύστερα από μία διακοπή ξαναμπαίνουμε στο πρόγραμμα όπου εγκρίνατε 1000 και πλέον θέσεις για διακονία των...
03 Ιουνίου, 2020 - 13:53
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2020 - 18:08

Στη ΔΙΣ ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος (Βίντεο)

Διαδώστε:
Στη ΔΙΣ ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος (Βίντεο)

Το κατώφλι του Συνοδικού Μεγάρου πέρασε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να συζητήσουν για τις προσλήψεις  1000 ανθρώπων σε Μητροπόλεις, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων  Κοινωφελούς Εργασίας.

“Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε και σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρατε. Ύστερα από μία διακοπή ξαναμπαίνουμε στο πρόγραμμα όπου εγκρίνατε 1000 και πλέον θέσεις για διακονία των ανθρώπων σε Μητροπόλεις” δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά θέματα και προβλήματα που μας απασχολούν: “Αλλά έχουμε έναν κοινό στόχο, να εξυπηρετήσουμε τον άνθρωπο”

Αναφέρθηκε, επίσης, στο ζήτημα των κοιμητηριών τονίζοντας πως υπάρχουν δήμαρχοι που θέλουν να κατασχέσουν ακόμη και το παγκάρι των κοιμητηριακών ναών, κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο και ασεβές.

Προσέφερε στον υπουργό ως αναμνηστικό της συνάντησης μία εικόνα του Αποστόλου Παύλου ιδρυτή της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Από την πλευρά του ο υπουργός ευχαρίστησε για την πρόσκληση και επεσήμανε την σημαντική συμβολή της Εκκλησίας. «Η πατρίδα μας έγινε παράδειγμα στην οικουμένη ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας και αν δεν υπήρχε η Εκκλησία δε θα μπορούσε να δράσει τόσο καλά» υπογράμμισε ο υπουργός και σημείωσε την βοήθεια της Εκκλησίας στα συσσίτια. Ανέφερε, ακόμη, ότι σε περίπου 40 μέρες θα αρχίσει το πρόγραμμα όπου περισσότερα από 1000 άτομα θα εργαστούν στις μητροπόλεις. Για το θέμα των κοιμητηρίων ο υπουργός είπε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα δοθεί μία οριστική λύση.

Τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας αφορούν σε 36.500 άνεργους,  που θα προσληφθούν κυρίως σε Κοινωφελείς Οργανισμούς δήμων, σε άλλα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου, ενώ ένας ορισμένος αριθμός θα συνδράμει και στο κοινωνικό έργο των Μητροπόλεων.

Οι προσλήψεις θα έχουν διάρκεια 8 μήνες, με μηνιαίες αποδοχές έως 548 ευρώ (21,90 ευρώ ημερησίως)

Συνοδικό Μέγαρο/ Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων