15/12/2023 15/12/2023 Επέστρεψε από τη Λέσβο αντιπροσωπία του Δήμου Λευκονοίκου, αποτελούμενη από τη Δήμαρχο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Σακαλλή, όπου είχε μεταβεί για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης του αδελφού Δήμου Δυτικής Λέσβου από τους Τούρκους στις 8 Δεκεμβρίου 1912.  Της Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη, Δημάρχου Λευκονοίκου Το πρωί της Παρασκευής, 8ης Δεκεμβρίου,...
15 Δεκεμβρίου, 2023 - 9:04
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2023 - 8:16

Στη Λέσβο αντιπροσωπία του Δήμου Λευκονοίκου

Διαδώστε:
Στη Λέσβο αντιπροσωπία του Δήμου Λευκονοίκου

Επέστρεψε από τη Λέσβο αντιπροσωπία του Δήμου Λευκονοίκου, αποτελούμενη από τη Δήμαρχο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Σακαλλή, όπου είχε μεταβεί για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης του αδελφού Δήμου Δυτικής Λέσβου από τους Τούρκους στις 8 Δεκεμβρίου 1912.

 Της Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη, Δημάρχου Λευκονοίκου

Το πρωί της Παρασκευής, 8ης Δεκεμβρίου, μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη, απέναντι από το Δημαρχείο Δυτικής Λέσβου, στην Καλλονή, μετέβησαν στη θέση Τυραννίδι, εκεί όπου έλαβε χώρα η μάχη του Καλπάδου το 1912, η οποία οδήγησε στην απελευθέρωση της Δυτικής Λέσβου. Τα μέλη της αντιπροσωπίας ρίγησαν στο άκουσμα της λέξης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Σκέφτηκαν πότε θα ακούσουν κι αυτά αυτή την ευλογημένη λέξη!

Μετά το τρισάγιο το οποίο τέλεσαν οι Μητροπολίτες Μηθύμνης και Μυτιλήνης, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Στη συνέχεια, φιλοξενήθηκαν στην Ιερά Μονή Λειμώνος για καφέ. Όπως κάθε φορά, επισκέφθηκαν το Μουσείο της Μονής με τα ανυπέρβλητης ομορφιάς και ιστορικής αξίας εκθέματα.

Τις φετινές εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Παπάς, βουλευτής Δωδεκανήσου, από τη Ρόδο, στον οποίο η Δήμαρχος χάρισε ένα ενθύμιο του Δήμου της.

Το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, το πρωί, στις 10:30 π.μ., στο Ηρώον της Μήθυμνας στην Πλατεία Λευκονοίκου τελέστηκε Τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων των δύο Δήμων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Εδώ κοντά στην πλατεία Λευκονοίκου οι δύο δήμαρχοι αντάλλαξαν δώρα αγάπης, «δώρα που οι φίλοι συνηθίζουν στους φίλους να χαρίζουν!»

Μετά το μεσημέρι, η αντιπροσωπία ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και του Μουσείου του Ούζου Πλωμαρίου, Ισίδωρος Αρβανίτης, από το 1894. Ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία! Μάλιστα, η διευθύντρια του εργοστασίου τούς πρόσφερε δώρο ούζο, αλλά φρόντισε να κάνει ειδική εμφιάλωση στο όνομα της δημάρχου!

Την Κυριακή το πρωί η αντιπροσωπία εκκλησιάστηκε στον Ι. Ν. Παναγίας της Αγιάσου. Μετά το πέρας της λειτουργίας, ήπιαν τον καφέ τους, ψημένο στη χόβολη, στο απέναντι καφενείο.

Δοκίμασαν και ένα κόκκινο τσάι με κανέλλα που το λένε “καϊνάρι” αλλά και μουσταλευριά από σύκα με μπόλικο καρύδι, ένα μαγικό γλυκό!

Αναντίλεκτα, οι αδελφοί του Δήμου Δυτικής Λέσβου προσπάθησαν για άλλη μια φορά να τους ευχαριστήσουν! Η αγάπη και η φιλοξενία τους σκλάβωσε τα μέλη της αντιπροσωπίας! Ο Δήμαρχος κ. Ταξιάρχης Βέρρος μαζί με τους συνεργάτες του έκαναν τα πάντα, υπερέβησαν τους εαυτούς τους, ώστε οι φιλοξενούμενοί τους να περάσουν όσο πιο όμορφα, τους γνώρισαν νέα σημεία του πανέμορφου νησιού τους, τους έδειχναν με κάθε τρόπο την αγάπη και τον σεβασμό τους, αλλά κυρίως μαζί έθεσαν σε νέες βάσεις την αδελφοποίησή των Δήμων τους!

Η αντιπροσωπία εύχεται να τους έχει όλους ο Θεός καλά και να βοηθά τον νεοσύστατο Δήμο τους να προοδεύει!

Η Δήμαρχος μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Ιωάννη Σακαλλή και τον σύζυγό της, κ. Αριστείδη Παναγίδη, τους ευγνωμονούν για την αβραμιαία φιλοξενία και την αγάπη τους!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων