22/07/2022 22/07/2022 Τη διεύρυνση της λίστας «των μη φιλικών» προς τη Ρωσία χωρών ανακοίνωσε την Παρασκευή η Μόσχα. Η λίστα περιλαμβάνει στο εξής την Ελλάδα, τη Δανία, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία και την Κροατία. Το επίμαχο διάταγμα υπέγραψε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν. «Η κυβέρνηση ενημέρωσε τον κατάλογο των ξένων κρατών που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες κατά των...
22 Ιουλίου, 2022 - 11:51

Στη λίστα “των μη φιλικών χωρών” προς τη Ρωσία η Ελλάδα

Διαδώστε:
Στη λίστα “των μη φιλικών χωρών” προς τη Ρωσία η Ελλάδα

Τη διεύρυνση της λίστας «των μη φιλικών» προς τη Ρωσία χωρών ανακοίνωσε την Παρασκευή η Μόσχα. Η λίστα περιλαμβάνει στο εξής την Ελλάδα, τη Δανία, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία και την Κροατία.

Το επίμαχο διάταγμα υπέγραψε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν. «Η κυβέρνηση ενημέρωσε τον κατάλογο των ξένων κρατών που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες κατά των ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό», αναφέρει το έγγραφο.

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε το πλαφόν των ατόμων που βρίσκονται στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τα οποία διπλωματικές αποστολές «μη φιλικών χωρών» και τα προξενικά τους γραφεία μπορούν να συνάψουν συμβάσεις εργασίας. Από εδώ και στο εξής η Ελλάδα έχει όριο 34 άτομα, η Δανία 20, η Σλοβακία 16, ενώ η Σλοβενία και η Κροατία δεν θα μπορούν να προσλάβουν καθόλου υπαλλήλους στις πρεσβείες και τα προξενεία τους.

Η υπηρεσία Τύπου της ρωσικής κυβέρνησης σημειώνει ότι η λίστα «δεν είναι οριστική και, λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες εχθρικές ενέργειες ξένων κρατών (…) ενδέχεται να διευρυνθεί».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων