10/04/2019 10/04/2019 Για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, Σύριοι που ζουν στην Ρωσία αλλά και Ρώσοι που ζουν στην Συρία, πραγματοποίησαν προσκυνηματική εκδρομή στην αρχαία πόλη  της Μααλούλα. Ο χριστιανικός αυτός οικισμός στα σύνορα με το Λίβανο βρέθηκε στο επίκεντρο έντονων συγκρούσεων μεταξύ του κυβερνητικού στρατού και των μαχητών της τρομοκρατικής οργάνωσης Jabhat al-Nusra και υπέστη σοβαρές ζημιές....
10 Απριλίου, 2019 - 10:11
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2019 - 10:58

Στη Μααλούλα, πιστοί από την Συρία και τη Ρωσία

Διαδώστε:
Στη Μααλούλα, πιστοί από την Συρία και τη Ρωσία

Για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, Σύριοι που ζουν στην Ρωσία αλλά και Ρώσοι που ζουν στην Συρία, πραγματοποίησαν προσκυνηματική εκδρομή στην αρχαία πόλη  της Μααλούλα. Ο χριστιανικός αυτός οικισμός στα σύνορα με το Λίβανο βρέθηκε στο επίκεντρο έντονων συγκρούσεων μεταξύ του κυβερνητικού στρατού και των μαχητών της τρομοκρατικής οργάνωσης Jabhat al-Nusra και υπέστη σοβαρές ζημιές.

Η ομάδα των Ρώσων και Σύριων πιστών επισκέφθηκαν το μοναστήρι των Αγίων Σεργίου και Βάκχου, που χτίστηκε στις αρχές του 4ου αιώνα και καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου.

“Όταν οι μαχητές επιτέθηκαν στην μονή , πολλά πράγματα καταστράφηκαν και λεηλατήθηκαν.  Υπάρχουν μόνο τρία πράγματα που σώζονται εδώ: η πόρτα του τέταρτου αιώνα, η καμπάνα και μία εικόνα” δήλωσε ένας εκ των προσκυνητών στο πρακτορείο TASS.

Η Μααλούλα βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Δαμασκού, κατοικείται από μια κοινότητα περίπου 5.000 κατοίκων, που οι ρίζες τους χάνονται χιλιάδες χρόνια πίσω στον χρόνο και μαζί με μερικές δεκάδες γυναίκες και άνδρες που ζουν στα γύρω χωριά, είναι οι μόνοι άνθρωποι στον κόσμο όπου ομιλείται ακόμα η «γλώσσα του Ιησού».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων