04/08/2020 04/08/2020 Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Κυριακής 2ας Αυγούστου 2020, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου εν Ζακύνθω, ο λειτουργήσας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας, Υπέρτιμος και Έξαρχος Μέσης Αφρικής κ. Ιωάννης, ερωτηθείς για την επικείμενη συμμετοχή του στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος τον Δεκαπενταύγουστο, δήλωσε στο “Νυχθημερόν”: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος για την επιλογή...
04 Αυγούστου, 2020 - 12:51
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2020 - 16:59

«Στη Σουμελά ο αχός των Αγίων Πόθων και Παθών»

Διαδώστε:
«Στη Σουμελά ο αχός των Αγίων Πόθων και Παθών»

Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Κυριακής 2ας Αυγούστου 2020, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου εν Ζακύνθω, ο λειτουργήσας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας, Υπέρτιμος και Έξαρχος Μέσης Αφρικής κ. Ιωάννης, ερωτηθείς για την επικείμενη συμμετοχή του στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος τον Δεκαπενταύγουστο, δήλωσε στο “Νυχθημερόν”:

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος για την επιλογή της ταπεινότητάς μου εκ μέρους της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, να συμμετάσχω τον Δεκαπενταύγουστο στην επαναλειτουργία της περιώνυμης Μονής Παναγίας Σουμελά. Τον ευχαριστώ από βάθους αγαλλομένης καρδίας και θα τον ευγνωμονώ δια βίου.

Η πρόσκληση αυτή περιποιεί τιμή πρωτίστως στο δευτερόθρονο Πατριαρχείο της Ορθοδοξίας, στο οποίο υπάγομαι.
Ήδη προγεύομαι της χαράς να βρεθώ στη γη των προγόνων μου και προσκυνητής ν’ αφουγκρασθώ τον αχό των Αγίων Πόθων και Παθών τους. Παιδιόθεν επιποθώ και νοσταλγώ αυτή την ‘επιστροφή’. Και να, που τώρα έφθασε η ευλογημένη ώρα! Θα είναι σαν να επιστρέφουν εκεί οι προπάτορές μου, κυρίως ο μακαριστός προπάππος μου Δαμιανός Τσαφταρίδης (ιερέας στα Μουζαμάνα Τραπεζούντας) και πάντες οι συν αυτώ».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων