31/01/2019 31/01/2019 Στη Χάλκη ο Πρωθυπουργός. Θα παραβρεθεί στη Θεία Λειτουργία. Θα συναντήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Ο πρώτος Πρωθυπουργός μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο που θα επισκεφθεί την Χάλκη θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Στις 6 Φεβρουαρίου έχει προγραμματισθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο η οποία δε θα γίνει στο Φανάρι...
31 Ιανουαρίου, 2019 - 22:14
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2019 - 23:09

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μετά τον Βενιζέλο στη Θεολογική σχολή της Χάλκης ο Αλέξης Τσίπρας όπου θα γίνει και η συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Διαδώστε:
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μετά τον Βενιζέλο στη Θεολογική σχολή της Χάλκης ο Αλέξης Τσίπρας όπου θα γίνει και η συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Στη Χάλκη ο Πρωθυπουργός.

Θα παραβρεθεί στη Θεία Λειτουργία.

Θα συναντήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Ο πρώτος Πρωθυπουργός μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο που θα επισκεφθεί την Χάλκη θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Στις 6 Φεβρουαρίου έχει προγραμματισθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο η οποία δε θα γίνει στο Φανάρι όπως είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο κ Τζανακόπουλος αλλά στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης στα Πριγκηπονήσια.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σχετική πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα επισκεφθεί στις 5 και 6 Φεβρουαρίου την Τουρκία .

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα και θα ακολουθήσουν συνέντευξη Τύπου και δείπνο που θα παραθέσει ο κ. Ερντογάν.

Την επομένη, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί την Χάλκη όπου θα έχει και συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αλλά και θα παραβρεθεί και στην Θεία Λειτουργία που τελεσθεί στον Ιερό ναό της Αγίας Τριάδος επί τη εορτή του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

Όπως δήλωσε στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη, ο  Ηγούμενος της Μονής της Αγίας Τριάδας και Μητροπολίτης Προύσης κ Ελπιδοφόρος  ” η μέρα αυτή θα είναι πολύ σημαντική λόγω της εορτής του Αγίου Φωτίου αλλά και γιατί μετά το 1933 επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Χάλκη Πρωθυπουργός. Ο τελευταίος πρωθυπουργός ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή καταδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης να πέσουν οι τόνοι στις σχέσεις της με την Εκκλησία, κυρίως μετά την νέα ένταση που προκλήθηκε αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και να προχωρήσει στις συνταγματικές αλλαγές για τις σχέσεις εκκλησίας-πολιτείας.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία του για τις προωθούμενες αλλαγές. Προσφάτως σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι αποστέλλει επίσημη αντιπροσωπεία στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό. Εν τούτοις πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να τους δει και τους παρέπεμψε στον υπουργό Παιδείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων