06/06/2021 06/06/2021 Στη Σόφια βρίσκεται από χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για θέματα απόδημου ελληνισμού. Νωρίτερα σήμερα βρέθηκε στο «παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στην ελληνική πρεσβεία στη Σόφια, που επαναλειτούργησε μετά από 1,5 χρόνο, καθώς λόγω των αυστηρών επιδημιολογικών πρωτοκόλλων αυτό δεν ήταν εφικτό», όπως ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο...
06 Ιουνίου, 2021 - 12:43
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2021 - 13:26

Σε Θεία Λειτουργία στη Σόφια ο Υφυπ. Εξωτερικών Κ. Βλάσης

Διαδώστε:
Σε Θεία Λειτουργία στη Σόφια ο Υφυπ. Εξωτερικών Κ. Βλάσης

Στη Σόφια βρίσκεται από χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για θέματα απόδημου ελληνισμού. Νωρίτερα σήμερα βρέθηκε στο «παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στην ελληνική πρεσβεία στη Σόφια, που επαναλειτούργησε μετά από 1,5 χρόνο, καθώς λόγω των αυστηρών επιδημιολογικών πρωτοκόλλων αυτό δεν ήταν εφικτό», όπως ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο facebook. «Την τέλεση της Θείας Λειτουργίας πραγματοποίησε ο π. Ηλίας Βλάχος που ήρθε από τις Σέρρες ειδικά γι’ αυτό».

Χθες, ο κ. Βλάσης ξεκίνησε την επίσκεψή του στη Βουλγαρία, συναντώντας Έλληνες εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας της χώρας. «Οι άνθρωποι αυτοί προσφέρουν σημαντικό έργο για τη διαφύλαξη και προώθηση της γλώσσας μας και το Υπουργείο Εξωτερικών θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά τους, συμβάλλοντας στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, τα οποία και συζητήσαμε διεξοδικά», έγραψε ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών.

Αργότερα, σήμερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης θα παραστεί στην εκδήλωση του «Ελληνοβουλγαρικού Συνδέσμου “Αριστοτέλης” – Γέφυρα Πολιτισμού», ενώ το πρόγραμμά του περιλαμβάνει συναντήσεις με ομογενειακούς συλλόγους, Ελληνο-βουλγαρικούς και επιχειρηματικούς φορείς, καθώς και με εκπροσώπους του ακαδημαϊκού χώρου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων