16/02/2023 16/02/2023 Το θέμα «Τουριστική ανάδειξη των Μακεδονικών Μετεώρων Π. Ε. Δράμας» τέθηκε στη Βουλή από την Ελληνική Λύση. Ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος έθεσε το συγκεκριμένο θέμα στον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια: “Κύριε υπουργέ, Όπως ενημερωθήκαμε, ο Δήμος Παρανεστίου Δράμας, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Δράμας, επιχειρεί να αναδείξει τις φυσικές ομορφιές της περιοχής του...
16 Φεβρουαρίου, 2023 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2023 - 13:57

Στη Βουλή ερώτημα για την τουριστική ανάδειξη των «Μακεδονικών Μετεώρων» Δράμας

Διαδώστε:
Στη Βουλή ερώτημα για την τουριστική ανάδειξη των «Μακεδονικών Μετεώρων» Δράμας

Το θέμα «Τουριστική ανάδειξη των Μακεδονικών Μετεώρων Π. Ε. Δράμας» τέθηκε στη Βουλή από την Ελληνική Λύση.

Ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος έθεσε το συγκεκριμένο θέμα στον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια:

“Κύριε υπουργέ, Όπως ενημερωθήκαμε, ο Δήμος Παρανεστίου Δράμας, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Δράμας, επιχειρεί να αναδείξει τις φυσικές ομορφιές της περιοχής του
ποταμού Νέστου, με επίκεντρο τα «Μακεδονικά Μετέωρα», έναν τόπο ξεχωριστού φυσικού κάλλους με δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού (θρησκευτικός, οικοτουρισμός). Τα εν λόγω είναι μεγάλοι βράχοι κοντά στο χωριό Διπόταμα, σε μια κατάφυτη περιοχή πλησίον του Βαθυρέματος και του Αρκουδόρεματος, αμφότεροι παραπόταμοι του Νέστου. Στην ευρύτερη αναφερόμενη περιοχή απαντώνται πέτρινα τοξωτά γεφύρια, οι καταρράκτες Αγίας Βαρβάρας και Αρκουδορέματος και λίμνη με πέστροφες και καβούρια του γλυκού νερού.

Σημαίνον στοιχείο ιδιαίτερης σημασίας της ευρύτερης περιοχής είναι η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος με λείψανα Αγίων της 4ης Σταυροφορίας (1204), η οποία ανηγέρθη στα χαλάσματα βυζαντινού μοναστηριού.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. υπουργός: Προτίθεστε όπως αναλάβετε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Παρανεστίου και της Μητρόπολης Δράμας, ώστε να προβληθούν και να αναδειχθούν εναλλακτικώς τουριστικά τα «Μακεδονικά Μετέωρα»;”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων