23/02/2021 23/02/2021 Κατά την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου. Ο Άγιος Πολύκαρπος υπήρξε μαθητής του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου με την ευλογία του οποίου κήρυξε τον Ευαγγελικό Λόγο στην...
23 Φεβρουαρίου, 2021 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2021 - 22:14

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Άγιος Πολύκαρπος

Διαδώστε:
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Άγιος Πολύκαρπος

Κατά την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου.

Ο Άγιος Πολύκαρπος υπήρξε μαθητής του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου με την ευλογία του οποίου κήρυξε τον Ευαγγελικό Λόγο στην ευρύτερη περιοχή της Παροναξίας.

Θεωρείται συνιδρυτής της τοπικής Εκκλησίας και η μνήμη του πανηγυρίζεται κατ’ έτος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Νάξου.

ΔΕΙΤΕ – Τιμήθηκε ο Συνιδρυτής της Εκκλησίας στη Νάξο Άγιος Πολύκαρπος

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων