08/09/2020 08/09/2020 Η πρώτη Θεομητορική εορτή του Εκκλησιαστικού ἐτους του Γενεθλίου της Θεοτόκου, τιμήθηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πευκόφυτης περιοχής των Χρούσων Σύρου, στον οποίο ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Φλαβιανού Αλμπέσκου, και των συνεφημερίων του και την παρουσία πολλών φιλακόλουθων πιστών, εντός και εκτός του Ναού....
08 Σεπτεμβρίου, 2020 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2020 - 23:00

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Σώμα και Αίμα Χριστού

Διαδώστε:
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Σώμα και Αίμα Χριστού

Η πρώτη Θεομητορική εορτή του Εκκλησιαστικού ἐτους του Γενεθλίου της Θεοτόκου, τιμήθηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πευκόφυτης περιοχής των Χρούσων Σύρου, στον οποίο ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Φλαβιανού Αλμπέσκου, και των συνεφημερίων του και την παρουσία πολλών φιλακόλουθων πιστών, εντός και εκτός του Ναού.

Κηρύσσων τόν θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ομίλησε επί του Κοντακίου της εορτής, αναφερθείς στη λύτρωση του ανθρωπίνου γένους από την ενοχή του πνευματικού θανάτου και την απαλλαγή του ανθρώπου απ’ αυτήν, με την απαρχή του έργου της Θείας Οικονομίας, που αποτελεί η Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου και προέτρεψε τους πιστούς να έχουν πάντοτε την Παναγία ελπίδα, απαντοχή και στήριγμά τους στη ζωή, αρρυόμενοι από Αυτήν δύναμη να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής. Ευχαρίστησε και και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου, και τους συγκηρηναίους συνεφημερίους του, τον χορό των ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Κωνστ. Ψαρρού, και όλους τους παραστάντες πιστούς για την συνευχητική παρουσία τους.

 

 

 

 

 

 

 

ΦΩΤΟ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων