11/10/2020 11/10/2020 Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα επί τη εορτή του Αγίου Φιλοθέου του Κοκκίνου Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Πατρίδας, από όπου το ως άνω φωτογραφικό στιγμιότυπο. «Εορτάζοντας, λοιπόν, και τιμώ­ντας και εμείς σήμερα τον άγιο Φι­λόθεο τον...
11 Οκτωβρίου, 2020 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2020 - 19:06

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Κυριακή χαρά Θεού

Διαδώστε:
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Κυριακή χαρά Θεού

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα επί τη εορτή του Αγίου Φιλοθέου του Κοκκίνου Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Πατρίδας, από όπου το ως άνω φωτογραφικό στιγμιότυπο.

«Εορτάζοντας, λοιπόν, και τιμώ­ντας και εμείς σήμερα τον άγιο Φι­λόθεο τον Κόκκινο, πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, μαζί με τους αγίους και θεοφόρους πατέ­ρες της Ζ´ Οικουμενικής Συνόδου, ας εξετάσουμε τον εαυτό μας, για να δούμε μήπως υπάρχουν μέσα και στη δική μας ψυχή αγκάθια που συμπνίγουν τον λόγο του Θεού και δεν τον αφήνουν να καρποφορήσει. Ας εξετάσουμε την ψυχή μας, γιατί κάποιες φορές μπο­­ρεί να ακούμε και να μελε­του­με τον λόγο του Θεού, να εκκλη­σιαζόμεθα ή ακόμη και να μετέ­χουμε στα ιερά μυστήρια της Εκ­κλησίας μας, και να εφησυ­χα­ζου­με, γιατί νομίζουμε ότι κάνου­με ο,τι πρέπει να κάνουμε. Όμως απα­τώμεθα, γιατί οι αδυναμίες και τα πάθη, που μπορεί να έχουμε στην ψυχή μας, δεν μας αφήνουν να προοδεύσουμε πνευματικά και μερικές φορές μπορεί να μας απο­μακρύνουν και από την Εκ­κλη­σία και την ορθή πίστη της» είπε ο Σεβασμιώτατος.

ΦΩΤΟ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΝΑΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – «Μήπως υπάρχουν μέσα και στη δική μας ψυχή αγκάθια»

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων