22/11/2020 22/11/2020 Την θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου πανηγύρισε η Ιερά Βυζαντινή Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020. Η πανήγυρη της Ιεράς Μονής εφέτος ήταν διαφορετική, λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων, που δεν επέτρεψαν την προσέλευση των πιστών. Ανήμερα της εορτής στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...
22 Νοεμβρίου, 2020 - 21:36
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2020 - 21:15

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Μην ξεχνούμε την Παναγία

Διαδώστε:
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Μην ξεχνούμε την Παναγία

Την θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου πανηγύρισε η Ιερά Βυζαντινή Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020. Η πανήγυρη της Ιεράς Μονής εφέτος ήταν διαφορετική, λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων, που δεν επέτρεψαν την προσέλευση των πιστών.

Ανήμερα της εορτής στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, συμπαραστατούμενος από τον καθηγούμενο αρχιμ. Ιωσήφ. Ο Σεβασμιώτατος, κατά το κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας μας.

Κάνοντας αναφορά στην σημερινή κατάσταση που ζει ο κόσμος, ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ανάγκη για προσευχή και μετάνοια. «Μέσα σε αυτήν την δοκιμασία που ζούμε και πονάμε και θλιβόμαστε για όλα αυτά που συμβαίνουν, η Εκκλησία φέρνει εμπρός μας την μεγάλη μας Μητέρα. Ας προσευχόμαστε σε αυτήν να άρει την μεγάλη δοκιμασία που περνάμε. Μην αποθαρρυνόμαστε και μην λησμονούμε ότι η Μάνα μας είναι κοντά μας και μας ενισχύει και μας παρηγορεί. Ας έχουμε πίστη στο Χριστό, στην Παναγία μας, στην Εκκλησία, στο Ευαγγέλιο και ας παρακαλούμε τον Θεό να άρει αυτήν την δοκιμασία. Το άπλωμά της, μας δείχνει ότι οι άνθρωποι δεν είναι ικανοί να την αντιμετωπίσουν. Με μετάνοια ας ικετεύσουμε τον Θεό και ας ζητήσουμε την δική Του παρέμβαση, την δική Του σκέπη, την θεραπεία και την βοήθειά Του».

 

 

ΔΕΙΤΕ – Ιερά Μονή Μυρτιάς: «Μην λησμονούμε ότι η Μάνα μας είναι κοντά μας»

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων