04/12/2019 04/12/2019 Ρεπορτάζ- Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής Προεξάρχοντος του Επισκόπου Ρωγών Φιλοθέου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον ναό της Αγίας Βαρβάρας Δάφνης ο οποίος μίλησε για τον θαυμαστό βίο της Αγίας. Πλήθος πιστών συνέρρεαν από νωρίς στον ναό για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα και την εικόνα της Αγίας Βαρβάρας. Ο νέος επίσκοπος αναφέρθηκε στον τρομερό βίο της...
04 Δεκεμβρίου, 2019 - 11:13
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2019 - 13:19

Επ. Ρωγών: «Η χάρη έρχεται μέσα από την ταπείνωση»

Διαδώστε:
Επ. Ρωγών: «Η χάρη έρχεται μέσα από την ταπείνωση»

Ρεπορτάζ- Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής

Προεξάρχοντος του Επισκόπου Ρωγών Φιλοθέου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον ναό της Αγίας Βαρβάρας Δάφνης ο οποίος μίλησε για τον θαυμαστό βίο της Αγίας. Πλήθος πιστών συνέρρεαν από νωρίς στον ναό για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα και την εικόνα της Αγίας Βαρβάρας.

Ο νέος επίσκοπος αναφέρθηκε στον τρομερό βίο της Αγίας Βαρβάρας ενώ τόνισε πως οι χριστιανοί πιστεύουμε στην χάρη του Θεού «Η χάρη έρχεται μέσα από την ταπείνωση» είπε συγκεκριμένα και τόνισε πως ο θεός θα μας δώσει δύναμη για να περάσουμε όλες τις δυσκολίες.

Ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Μητράρας ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Ρωγών Φιλόθεο για την λαμπρή παρουσία του καθώς πήρε την θέση του στο συνοδικό Μέγαρο στο γραφείο επικυρώσεων και τους συνδέει και η καταγωγή από την Θεσσαλονίκη.

Στο τέλος ο επίσκοπος ευχαρίστησε για την φιλοξενία και ευχήθηκε σε όλους τα χρόνια πολλά ενώ μίλησε για τον κόπο και τον μόχθο του ως Θεσσαλονικιός μέσα στην Αθήνα για να χτίσει το παλατάκι της Αγίας. Αμέσως μετά απέδωσε τιμητικές διακρίσεις εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου σε πιστούς που βοήθησαν στα έργα του ναού της Αγίας Βαρβάρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων