04/10/2021 04/10/2021 Την Αγιορειτική Εστία επισκέφθηκε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου η  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Διευθυντή της Αγιορειτικής Εστίας κ. Αναστάσιος Ντούρος στην έκθεση φωτογραφίας “Fred Boissonnas: ‘Με τη σχεδία του Οδυσσέα’. Φωτογραφίες από τη Συλλογή Ιωάννη Τρικόγλου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ”, η οποία...
04 Οκτωβρίου, 2021 - 9:41

Στην Αγιορειτική Εστία ξεναγήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Διαδώστε:
Στην Αγιορειτική Εστία ξεναγήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την Αγιορειτική Εστία επισκέφθηκε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου η  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Διευθυντή της Αγιορειτικής Εστίας κ. Αναστάσιος Ντούρος στην έκθεση φωτογραφίας “Fred Boissonnas: ‘Με τη σχεδία του Οδυσσέα’. Φωτογραφίες από τη Συλλογή Ιωάννη Τρικόγλου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ”, η οποία φιλοξενείται στον χώρο της Αγιορειτικής Εστίας στο πλαίσιο των 56ων Δημητρίων και της Πρωτοβουλίας 1821 – 2021.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε επίσης για το πλούσιο έργο που έχει επιτελέσει η Αγιορειτική Εστία στα 21 χρόνια λειτουργίας της, ενώ επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πολύτιμες εκδόσεις του φορέα καθώς και για το ερευνητικό έργο το οποίο έχει αναδείξει σημαντικές πτυχές της Αθωνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αγιορειτική Εστία, ο κ. Ζέρβας προσέφερε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου ένα συλλεκτικό αναμνηστικό από την έκθεση “Θησαυροί του Αγίου Όρους”, που είχε παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, καθώς κι ένα καλάθι με προϊόντα του Αγίου Όρους.

Μετά την ξενάγηση στο κτίριο Νεδέλκου και στην έκθεση, η κ. Σακελαροπούλου είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν ο Γέρων Συμεών Διονυσιάτης, Α΄ Αντιπρόεδρος, ο κ. Πέτρος Λεκάκης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος του Δ.Σ., ο κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, Β΄ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Δημοτικός Σύμβουλος, ο κ. Στέφανος Γωγάκος, Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. και ο κ. Αθανάσιος Βρίτκας, μέλος του Δ.Σ.

Ταυτόχρονα, στο κτίριο παρευρέθηκαν εκ μέρους των φορέων με τους οποίους συνδιοργανώνεται η έκθεση του Fred Boissonnas, ο κ. Ανδρέας Τάκης, Πρόεδρος του MOMUS και η κα. Αγγελική Χατζηγεωργίου, Διευθύντρια της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Α.Π.Θ.

Φωτογραφίες: Αγιορειτική Εστία/ Σίσση Βασιλειάδου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων