26/02/2020 26/02/2020 Την Αγιορειτική Εστία επισκέφθηκε ο υπουργός Εξωτερικών αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς. Τον κ. Ντάτσιτς υποδέχτηκε ο δήμαρχος της πόλης και πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας Κωνσταντίνος Ζέρβας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν τονίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω ενδυνάμωση των ιστορικών και κοινών πολιτιστικών δεσμών που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με...
26 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:04
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2020 - 8:39

Στην Αγιορείτικη Εστία ο Σέρβος ΥΠΕΞ

Διαδώστε:
Στην Αγιορείτικη Εστία ο Σέρβος ΥΠΕΞ

Την Αγιορειτική Εστία επισκέφθηκε ο υπουργός Εξωτερικών αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς. Τον κ. Ντάτσιτς υποδέχτηκε ο δήμαρχος της πόλης και πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν τονίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω ενδυνάμωση των ιστορικών και κοινών πολιτιστικών δεσμών που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τη Σερβία.
Από την πλευρά του, ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών προσκάλεσε τον δήμαρχο να επισκεφτεί το Βελιγράδι, ενώ ο κ. Ζέρβας τού χάρισε επίχρυσο αντίγραφο με λεπτομέρεια εγκολπίου του 12ου αιώνα, που απεικονίζει τον Αγ. Δημήτριο.


Κατά την παραμονή του στη Αγιορειτική Εστία, ο Σέρβος υπουργός ξεναγήθηκε στην τρέχουσα έκθεση φωτογραφίας του Ν. Κουκή, Άθως- Βίος Ερήμου και ενημερώθηκε για τις δράσεις, τις εκδόσεις και τα αγιορείτικα προϊόντα που διατίθενται στο βιβλιοπωλείο της, συνοδευόμενος -μεταξύ άλλων- από τον πρέσβη της Σερβίας Ντούσαν Σπάσογιεβιτς και την πρόξενο της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη Ντραγκάνα Γκλίσιτς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων