13/11/2023 13/11/2023 Επτά Έλληνες πολίτες πέρασαν ασφαλείς από τη Λωρίδα της Γάζας προς τη Ράφα στην Αίγυπτο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών. Όπως επισημαίνεται από το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ πρόκειται για άτομα που διέμεναν στην Ιερά Μονή Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα. Το προσεχές διάστημα, προσθέτει το υπουργείο, και οι επτά θα βρεθούν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την...
13 Νοεμβρίου, 2023 - 13:42
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2023 - 13:51

Στην Αίγυπτο οι επτά Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Διαδώστε:
Στην Αίγυπτο οι επτά Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Επτά Έλληνες πολίτες πέρασαν ασφαλείς από τη Λωρίδα της Γάζας προς τη Ράφα στην Αίγυπτο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως επισημαίνεται από το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ πρόκειται για άτομα που διέμεναν στην Ιερά Μονή Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα. Το προσεχές διάστημα, προσθέτει το υπουργείο, και οι επτά θα βρεθούν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, “κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών, οικογένεια επτά ατόμων που διέμενε στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στην πόλη της Γάζας, διήλθε σήμερα από τη Γάζα στην Αίγυπτο, μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφα.

Οι πέντε Έλληνες πολίτες και οι συγγενείς τους βρίσκονται πλέον στην Αίγυπτο και θα προγραμματιστεί η μετάβασή τους στην Ελλάδα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά την άφιξή του στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες και αναφερόμενος στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή είπε: «Από την πρώτη στιγμή, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κατέβαλε μία τεράστια προσπάθεια έτσι ώστε όσοι Έλληνες πολίτες επιθυμούν να μεταχθούν από το Ισραήλ και ειδικά από την εμπόλεμη περιοχή της Γάζας να μεταφερθούν με ασφάλεια. Πράγματι, εχθές ολοκληρώσαμε τον κύκλο των μεταφορών. Τα τελευταία επτά άτομα ελληνικής καταγωγής ή ελληνικής ιθαγένειας βρέθηκαν με ασφάλεια στην Αίγυπτο. Ολοκληρώνεται έτσι ο κύκλος όσων επιθυμούσαν να βγουν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών και ιδίως τις διπλωματικές μας αποστολές στην Ιερουσαλήμ, στο Τελ Αβίβ και στο Κάιρο για μία πολύ δύσκολη προσπάθεια και να ελπίσουμε ότι η κρίση αυτή θα σταματήσει όσο το δυνατόν συντομότερα”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων