23/12/2019 23/12/2019 Ποιμαντική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στην απομακρυσμένη και ολιγάνθρωπη νήσο Σίκινο, το μικρότερο νησί της Δωδεκανήσου Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής και συνεχάρη την Υπεύθυνη Μοναχή Δωροθέα για το πολύ σημαντικό έργο το οποίο επιτελεί στο ιστορικό αυτό Μοναστήρι, μόνη και υπό αντίξοες και...
23 Δεκεμβρίου, 2019 - 17:23
Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2019 - 17:37

Στην απομακρυσμένη, αλλά ευλογημένη Σίκινο

Διαδώστε:
Στην απομακρυσμένη, αλλά ευλογημένη Σίκινο

Ποιμαντική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στην απομακρυσμένη και ολιγάνθρωπη νήσο Σίκινο, το μικρότερο νησί της Δωδεκανήσου Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής και συνεχάρη την Υπεύθυνη Μοναχή Δωροθέα για το πολύ σημαντικό έργο το οποίο επιτελεί στο ιστορικό αυτό Μοναστήρι, μόνη και υπό αντίξοες και δυσμενείς συνθήκες, τόσο στην κτιριακή του συντήρηση, περιποίηση και αναμόρφωση, όσο και στην αναγέννηση και επέκταση της πνευματικής του ακτινοβολίας μεταξύ των πιστών, ιδία δε των μαθητών της Σικίνου.

 

 

 

 

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Σταυρού – Παντανάσσης Σικίνου, με τη συμμετοχή των δύο καλών Εφημερίων του νησιού, πατέρων Σπυρίδωνος και Θεοδώρου, και του Αρχιμ. Ιωάννη Χανιώτη, ο οποίος είχε την καλή διάθεση, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου, να συνοδεύσει τον Σεβασμιώτατο από την Πάρο στη Σίκινο.

Τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας απέδωσε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού της Εκατονταπυλιανής κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης, οποίος, επίσης, συνόδευσε τον Σεβασμιώτατο από την Πάρο.

Ομιλώντας προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην εορτή των Χριστουγέννων και την πνευματική, θεολογική και κοινωνική διάσταση του μηνύματος της, διένειμε δώρα και ευλογίες και ευχήθηκε στους δύο Εφημερίους του νησιού και τους κατοίκους του για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων