04/06/2020 04/06/2020 Με τον Περιφερειάρχη  Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη συναντήθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να μελετήσουν την πορεία των εργασιών σε κτήρια της Εκκλησίας στην οδό Δεινοκράτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή βρίσκονται 14 κτήρια του 1870, εκ των οποίων τα 7 έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα...
04 Ιουνίου, 2020 - 9:01
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2020 - 12:12

Συνάντηση Αρχιεπ. Αθηνών με τον Γ. Πατούλη

Διαδώστε:
Συνάντηση Αρχιεπ. Αθηνών με τον Γ. Πατούλη

Με τον Περιφερειάρχη  Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη συναντήθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να μελετήσουν την πορεία των εργασιών σε κτήρια της Εκκλησίας στην οδό Δεινοκράτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή βρίσκονται 14 κτήρια του 1870, εκ των οποίων τα 7 έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα και ιστορικά μνημεία. Εξ αυτών, η Περιφέρεια έχει αναλάβει την χρηματοδότηση για την αναπαλαίωση τριών κτηρίων.

Παρέστησαν, επίσης, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΚΥΟ Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, ενώ ο Διευθυντής των Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Αλέξανδρος Καλογερόπουλος και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Ευρώπη Κοσμίδη ενημέρωσαν για τις λεπτομέρειες και τις τεχνικές προδιαγραφές.

 

Τα κτήρια χτίστηκαν το 1877 σε οικόπεδο που παραχώρησε η Εκκλησία και τα πρώτα χρόνια χρησιμοποιήθηκαν ως εγκαταστάσεις του Ελληνικού Στρατού, ενώ από το 1970 επανήλθαν στην ιδιοκτησία της Εκκλησίας, όπου χρησιμοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, και για την στέγαση του εκκλησιαστικού λυκείου.

Σε αυτά, μετά το πέρας των εργασιών  θα στεγαστούν οι υπηρεσίες της Εκκλησίας και του ιστορικού αρχείου της Εκκλησίας, ενώ θα δημιουργηθεί και μία αίθουσα εκδηλώσεων. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2020.

 

Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την πορεία των εργασιών και για την συνεργασία της Εκκλησίας με την Περιφέρεια, ώστε να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη έκταση, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της Εκκλησίας, αλλά και ο κόσμος να χαρεί αυτόν τον χώρο. Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην σημαντική ιστορία του χώρου και τόνισε πως με την βοήθεια της Περιφέρειας θα γίνει ένας πνευματικός χώρος των γραμμάτων και του πολιτισμού. «Η Εκκλησία έχει δώσει ένα μεγάλο απόθεμα δύναμης για όλους τους Έλληνες μέσα από το έργο της. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά η συνεργασία μας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

 

 

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων