20/01/2020 20/01/2020 Το κατώφλι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πέρασε σήμερα Δευτέρα 20/1/20, στις 17.00 το απόγευμα  ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ Πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Διεθνούς Πρακτορείου Ορθοδοξία αυτή η συνάντηση κλείστηκε για να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος  μετά και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών ακόμη και...
20 Ιανουαρίου, 2020 - 17:59
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2020 - 19:38

Στην Αρχιεπισκοπή ο Πρωθυπουργός- Αποκλειστικό

Διαδώστε:
Στην Αρχιεπισκοπή ο Πρωθυπουργός- Αποκλειστικό

Το κατώφλι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πέρασε σήμερα Δευτέρα 20/1/20, στις 17.00 το απόγευμα  ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ Πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Διεθνούς Πρακτορείου Ορθοδοξία αυτή η συνάντηση κλείστηκε για να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος  μετά και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών ακόμη και στα εθνικά θέματα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μάλιστα επρόκειτο να συναντηθεί με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας την περασμένη Παρασκευή, στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά η συνάντηση ματαιώθηκε μετά την επίσκεψη στην Αθήνα, του Λίβυου στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Την συνάντηση της Παρασκευής, η οποία τελικά ακυρώθηκε, είχε προαναγγείλει στις 14 Ιανουαρίου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε σήμερα σε μία πολύ σημαντική συγκυρία τόσο για την Ελλάδα όσο και την Ορθοδοξία.

Το μεταναστευτικό, η αρωγή της εκκλησίας στις ασθενείς κοινωνικές ομάδες, το εργασιακό των Κληρικών, η εκκλησιαστική περιουσία, αλλά και το μάθημα των θρησκευτικών είναι μερικά μόνο από τα θέματα που απασχολούν τις σχέσεις Εκκλησίας -Πολιτείας τα τελευταία χρόνια.

Λίγο αργότερα το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε επίσημα- επιβεβαιώνοντας πλήρως το Πρακτορείο «Ορθοδοξία»– την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Αρχιεπίσκοπο αναφέροντας τα εξής:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα, στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ανταποδίδοντας την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στο Μέγαρο Μαξίμου στις 27 Αυγούστου 2019. Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διήρκεσε μία ώρα και πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας».

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων