10/03/2023 10/03/2023 Επίσημη επίσκεψη την Αθήνα πρόκειται να πραγματοποιήσει στις 13 και 14 Μαρτίου ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης. Σήμερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως ανέφερε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης η σχετική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επικείμενης επίσκεψης του Κύπριου Προέδρου στην Αθήνα. Σε συνέντευξή του στην...
10 Μαρτίου, 2023 - 16:54

Στην Αθήνα ο Κύπριος Πρόεδρος – Επικοινωνία με Μητσοτάκη

Διαδώστε:
Στην Αθήνα ο Κύπριος Πρόεδρος – Επικοινωνία με Μητσοτάκη

Επίσημη επίσκεψη την Αθήνα πρόκειται να πραγματοποιήσει στις 13 και 14 Μαρτίου ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σήμερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως ανέφερε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης η σχετική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επικείμενης επίσκεψης του Κύπριου Προέδρου στην Αθήνα.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ που μεταδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι θα συζητούσε, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη και το θέμα της εμπλοκής της ΕΕ στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται μόνο για μια συμβολική επίσκεψη, αλλά θα έχει και ουσιαστικό περιεχόμενο.

Θετική ανταπόκριση από ΕΛΚ

Σε μια άλλη εξέλιξη το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) διεμήνυσε ότι συμφωνεί με την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για ενεργό και πρωταγωνιστικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού.

Τη θέση της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου μετέφερε στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, σε τηλεφωνική επικοινωνία τους το πρωί της Παρασκευής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κ. Βέμπερ υπογράμμισε τη διαχρονική θέση του ΕΛΚ υπέρ της λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κοινοτικού κεκτημένου.

Αναπτύσσοντας την πρότασή του, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέδειξε τη σημασία της ενεργότερης εμπλοκής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες άρσης του αδιεξόδου στο Κυπριακό και επανέναρξης των συνομιλιών, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για επίτευξη λύσης και πάντοτε υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, συμφωνήθηκε όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναπτύξει την πρότασή του και ενώπιον της Συνόδου του ΕΛΚ, στις 23 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των «27».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων