03/11/2023 03/11/2023 Με πτήση της Αegean μέσω Καΐρου έφθασαν αήμερα στην Αθήνα οι πρώτοι 11 Έλληνες πολίτες και μέλη των οικογενειών τους, που διέμεναν στη Λωρίδα της Γάζας και πέρασαν χθες από τη μεθόριο της Ράφα στην Αίγυπτο. Θα διαμείνουν στη δομή φιλοξενίας της Ελευσίνας. Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τούς περίμεναν πολλοί συγγενείς και φίλοι, οι οποίοι...
03 Νοεμβρίου, 2023 - 16:04
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2023 - 16:06

Στην Αθήνα οι πρώτοι 11 Έλληνες από τη Γάζα – «Η κατάσταση είναι φρίκη» – «Δεν υπάρχει ζωή»

Διαδώστε:
Στην Αθήνα οι πρώτοι 11 Έλληνες από τη Γάζα – «Η κατάσταση είναι φρίκη» – «Δεν υπάρχει ζωή»

Με πτήση της Αegean μέσω Καΐρου έφθασαν αήμερα στην Αθήνα οι πρώτοι 11 Έλληνες πολίτες και μέλη των οικογενειών τους, που διέμεναν στη Λωρίδα της Γάζας και πέρασαν χθες από τη μεθόριο της Ράφα στην Αίγυπτο. Θα διαμείνουν στη δομή φιλοξενίας της Ελευσίνας.

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τούς περίμεναν πολλοί συγγενείς και φίλοι, οι οποίοι αγωνιούσαν να τους δουν καθώς είχαν περιορισμένες επικοινωνίες μαζί τους.

Εμφανώς συγκινημένος και ιδιαίτερα κουρασμένος ο Αλέξανδρος Φαγιάντ περιγράφει στην ertnews όσα έζησε στη Γάζα έως την άφιξή του στην Αθήνα: «Κάναμε αρκετή προσπάθεια. Καταρχήν δεν υπήρχε βενζίνη να πάμε μέχρι τα σύνορα. Φθάσαμε μέχρι ένα σημείο και από εκεί και πέρα με τα πόδια για να φθάσουμε μέχρι το πέρασμα».

«Όσον αφορά στην κατάσταση στη Γάζα μία λέξη θέλω να πω: είναι φρίκη. Δυστυχώς τα πράγματα, ό,τι και να πω δεν μπορώ να περιγράψω τι γίνεται εκεί πέρα. Νομίζω ότι τα πράγματα έχουν φθάσει σε ένα σημείο που είναι καταστροφή, δεν υπάρχει ζωή, δεν υπάρχει τίποτα και όσο περνάνε οι μέρες γίνονται και πιο δύσκολα. Εγώ μέχρι και σε κάποια σημεία είδα και νεκρούς πεταμένους στους δρόμους», ανέφερε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, «κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου και υπό το συντονισμό της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Κάιρο και του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων, δώδεκα Έλληνες πολίτες, οι οποίοι διέμεναν στη Γάζα, διήλθαν με ασφάλεια από τη συνοριακή διάβαση της Ράφας».

 

Πηγή: ertnews.gr (Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου, Αλέξανδρος Μέμος)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων