26/12/2020 26/12/2020 Λίγες ώρες έχουν απομείνει μέχρι να αρχίσει η εκστρατεία εμβολιασμού ενάντια στον κορωνοϊό «Ελευθερία», στην οποία όπως έχει ανακοινωθεί θα συμμετάσχει και η Εκκλησία. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνάντηση που έχει προ ημερών με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την επιθυμία να είναι από τους πρώτους...
26 Δεκεμβρίου, 2020 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2020 - 10:22

Στην Αθήνα τα εμβόλια – Από αύριο οι εμβολιασμοί

Διαδώστε:
Στην Αθήνα τα εμβόλια – Από αύριο οι εμβολιασμοί

Λίγες ώρες έχουν απομείνει μέχρι να αρχίσει η εκστρατεία εμβολιασμού ενάντια στον κορωνοϊό «Ελευθερία», στην οποία όπως έχει ανακοινωθεί θα συμμετάσχει και η Εκκλησία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνάντηση που έχει προ ημερών με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την επιθυμία να είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν, αλλά δεν του το επιτρέπουν οι  θεράποντες ιατροί του, και αποκάλυψε ότι κάποιος από τους Ιεράρχες θα είναι εκεί την πρώτη ημέρα για να εμβολιαστεί.

Στις 7 το πρωί έφτασε στην Αθήνα η πρώτη παρτίδα των 9.750 δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 από την εταιρεία Pfizer-BioΝTech.

Τα εμβόλια παραδόθηκαν στο χώρο αποθήκευσης υπό δρακόντεια μέτρα υψίστης ασφαλείας παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους.

«Η επιχείρηση «Ελευθερία» άρχισε τα εμβόλια βρίσκονται πλέον στην πατρίδα μας από χθες το βράδυ, ταυτόχρονα με όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκίνησαν οι αποστολές. Αύριο με σχέδιο και οργάνωση ξεκινάνε οι πρώτοι εμβολιασμοί στη χώρα μας έτσι ώστε να κερδίσουμε τη μάχη αυτή κατά της πανδημίας έτσι ώστε να πάρουμε τη ζωή μας πίσω», δήλωσε από το σημείο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και επικεφαλής της επιχείρησης «Ελευθερία», Μάριος Θεμιστοκλέους.

Από αύριο 27 Δεκεμβρίου, θα διενεργηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής: Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο Νοσοκομείο Σωτηρία, στο Αττικό Νοσοκομείο, στο Θριάσιο και στο Ασκληπιείο της Βούλας. Αύριο θα εμβολιαστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 28 Δεκεμβρίου θα εμβολιαστεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ στις 4 Ιανουαρίου θα εμβολιαστεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Επίσης θα εμβολιαστούν οι πρόεδροι του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και του Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, Θεανώ Καρποδίνη, όπως και οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας.

Συνολικά 45 αξιωματούχοι που έχουν καίριες θέσεις για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης θα είναι ανάμεσα στους Έλληνες που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα στην α’ φάση των εμβολιασμών από τις 27 Δεκεμβρίου μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Την επόμενη μέρα, 28 Δεκεμβρίου, θα γίνει η διανομή προς τα νοσοκομεία αναφοράς, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών στις 29 Δεκεμβρίου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων