02/06/2020 02/06/2020 Στην δεύτερη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου, θα συζητηθεί και η επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Η επιστολή του Παναγιωτάτου αναγνώσθηκε σήμερα στη ΔΙΣ αλλά σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, αύριο θα συζητηθεί αν θα ζητηθεί από την Ιεραρχία να...
02 Ιουνίου, 2020 - 18:43
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2020 - 18:51

Στην αυριανή ΔΙΣ θα συζητηθεί η επιστολή του Οικουμενικού

Διαδώστε:
Στην αυριανή ΔΙΣ θα συζητηθεί η επιστολή του Οικουμενικού

Στην δεύτερη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου, θα συζητηθεί και η επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

Η επιστολή του Παναγιωτάτου αναγνώσθηκε σήμερα στη ΔΙΣ αλλά σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, αύριο θα συζητηθεί αν θα ζητηθεί από την Ιεραρχία να αποφανθεί ή αν θα το χειριστεί η ΔΙΣ.

Όπως είχε ήδη γράψει από χθες το Πρακτορείο Ορθοδοξία, η επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη , έχει αποσταλεί στους Προκαθημένους της Ορθοδοξίας στην οποία εκφράζει την επιθυμία του, να υπάρξει συντονισμός και ομοιομορφία ως προς το καίριο θέμα της Θείας Ευχαριστίας και του τρόπου μεταδόσεως αυτής στους πιστούς.

Στην επιστολή αυτή κάνει, όπως γράψαμε και χθες κάνει ειδική αναφορά στις διαφορετικές και ανοίκειες απόψεις για τον τρόπο προσέλευσης των πιστών στα Άχραντα Μυστήρια. Τονίζει μάλιστα ότι είναι αδύνατον να παραμείνει η Εκκλησία άφωνη και αμέτοχη ενώπιον μιας τέτοιας αμφισήμου καταστάσεως και αδρανής μπροστά στις απαγορεύσεις, τις ρυθμίσεις και τις παρεμβάσεις.

Επίσης, ο Παναγιώτατος είναι σαφέστατος ως προς την πρόθεση της Μητρός Εκκλησίας να μην υποχωρήσει σε τίποτε επί του κρισίμου αυτού θέματος από όσα έχουν κληροδοτηθεί ανά τους αιώνες από τους Αγίους Πατέρες: «Ἐν τῷ πνεύματικαί ἐν τῷ φρονήματι τούτῳ, ἐπικοινωνοῦμεν μετά τῆς λίαν ἡμῖν ἀγαπη τῆς Ὑμετέρας Μακαριότητος, προσεπιδηλοῦντες ἐνσυνειδήτως ὅτι οὐδόλως προτιθέμεθα νά ἀποστῶμεν ἐκ τῶν κληροδοτηθέντων πᾶσιν ἡμῖν ὑπό τῶν μακαρίων Πατέρων ἡμῶν».

 

Δείτε εδώ την επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων