13/03/2019 13/03/2019 Δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Προεδρίας της Ουκρανίας, το κείμενο της συμφωνίας μεταξύ της  Ουκρανίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η συμφωνία περιλαμβάνει συνολικά 6 άρθρα. Προβλέπει τη συμφωνία και των δύο μερών να εργαστούν για τη δημιουργία και τη συγκρότηση της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία με βάση τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας, την  διεξαγωγή αναλυτικής...
13 Μαρτίου, 2019 - 8:17

Στην δημοσιότητα η συμφωνία Φαναρίου-Κιέβου

Διαδώστε:
Στην δημοσιότητα η συμφωνία Φαναρίου-Κιέβου

Δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Προεδρίας της Ουκρανίας, το κείμενο της συμφωνίας μεταξύ της  Ουκρανίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η συμφωνία περιλαμβάνει συνολικά 6 άρθρα. Προβλέπει τη συμφωνία και των δύο μερών να εργαστούν για τη δημιουργία και τη συγκρότηση της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία με βάση τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας, την  διεξαγωγή αναλυτικής και μεθοδολογικής μελέτης σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ κρατικών φορέων και ορθόδοξων θρησκευτικών οργανώσεων, καθώς και την προώθηση εφαρμογής κοινωνικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών σχεδίων.

“Η Ουκρανία παραχωρήσει κτίρια και εγκαταστάσεις στο Οικουμενικό Πατριαρχείο,  (υπό την ονομασία “Σταυροπήγιον του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία “) σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ουκρανίας, προκειμένου να  επιτευχθεί η αποστολή” αναφέρει η συμφωνία.

Η συμφωνία ορίζει επίσης ότι τα μέρη θα διεξάγουν τακτικές διαβουλεύσεις σχετικά με την εναρμόνιση των δράσεων για τη βελτίωση της συνεργασίας. Το έγγραφο της συμφωνίας υπογράφηκε από τον Πόροσενκο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στις 3 Νοεμβρίου 2018 κατά την επίσκεψη του στην Τουρκία.

Στις 7 Νοεμβρίου 2018, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσενκο υπέγραψε το νόμο για τη μεταφορά της Εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων