22/10/2019 22/10/2019 Ρεπορτάζ- Φωτογραφίες: Βασίλης Χάδος- Ραφαήλ Γεωργιάδης Σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος, στο Άγιο Όρος. Τον Πατριάρχη υποδέχτηκαν ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Γαβριήλ με την Αδελφότητα. Παρόντες ήταν οι Καθηγούμενοι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και της Ιεράς Μονής  Ξενοφώντος...
22 Οκτωβρίου, 2019 - 9:56
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2019 - 11:13

Στην Ι.Μ. Παντοκράτορος ο Οικ. Πατριάρχης

Διαδώστε:
Στην Ι.Μ. Παντοκράτορος ο Οικ. Πατριάρχης

Ρεπορτάζ- Φωτογραφίες: Βασίλης Χάδος- Ραφαήλ Γεωργιάδης

Σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος, στο Άγιο Όρος.

Τον Πατριάρχη υποδέχτηκαν ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Γαβριήλ με την Αδελφότητα. Παρόντες ήταν οι Καθηγούμενοι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και της Ιεράς Μονής  Ξενοφώντος Γέροντας Αλέξιος.

Παρόντες ήταν επίσης o Υποδιοικητής του Αγίου Όρου, Αρίστος Κασμίρογλου,  ο  Υποπλοίαρχος, Δόντσος Ευστράτιος, Υπολιμενάρχης του Αγίου Όρους, ο Ταξιάρχος Γεώργιος Παπαδόπουλος, Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής, ο Πυρραγός Κλάδης Γεώργιος Υποδιοικητής Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρεών

Εψάλη Δοξολογία στο Καθολικό της Μονής, μετά το πέρας της οποίας προσφώνησε τον Παναγιώτατο ο Γερ. Γαβριήλ και προσέφερε στον Πατριάρχη μια εικόνα του Παντοκράτορα Χριστού  και εγκόλπια.

Αντιφώνησε ο Πατριάρχης τονίζοντας την σημασία του αγώνα για τους μοναχούς καθώς και το ανύστακτο ενδιαφέρον της Μεγάλης Εκκλησίας για τον Αγιορείτικο Μοναχισμό.

Ακολούθως τέλεσε τρισάγιο στο μνήμα του μακαριστού Ηγουμένου της Μονής Παντοκράτορος, Βησσαρίωνος

Εν συνεχεία τέλεσε αγιασμό και εγκαινίασε τη ανακαινισθείσα πτέρυγα της Μονής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων