13/04/2023 13/04/2023 Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ίμβρο τη Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023. Ο Υπουργός Εξωτερικών, μετά από την άφιξή του στο νησί, θα επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη Ίμβρου και Τένεδου. Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι, όπου θα επισκεφθεί το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ίμβρου,...
13 Απριλίου, 2023 - 18:44
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2023 - 19:28

Στην Ίμβρο ο Νίκος Δένδιας για τον Επιτάφιο τη Μεγάλη Παρασκευή

Διαδώστε:
Στην Ίμβρο ο Νίκος Δένδιας για τον Επιτάφιο τη Μεγάλη Παρασκευή

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ίμβρο τη Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, μετά από την άφιξή του στο νησί, θα επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη Ίμβρου και Τένεδου.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι, όπου θα επισκεφθεί το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ίμβρου, ενώ θα συναντήσει ομογενειακούς φορείς και ομογενείς.

Έπειτα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο χωριό Αγρίδια όπου θα παρακολουθήσει την Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου και την περιφορά του Επιτάφιου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Αγριδίων, όπου θα χοροστατήσει η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθήσει σε δείπνο με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο.

Σημειώνεται ότι η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος βρίσκεται από την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 στη γενέτειρά του, την Ίμβρο, προκειμένου να προστή των Ιερών Ακολουθιών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα μετά από δέκα χρόνια. Η προηγούμενη φορά ήταν το 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Ίμβρο θα κάνει Πάσχα ο Νίκος Δένδιας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων