12/05/2021 12/05/2021 Επίσημη επίσκεψη στον πανεπιστημιακό Iερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου (Καπνικαρέα) πραγματοποίησε σήμερα 12 Μαΐου 2021 ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Καθηγητής Δρ. Ζντράβκο Κριβοκάπιτς. Τον κ. Πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Αν. Καθηγητής κ. Χρήστος Καραγιάννης, ο οποίος τον ενημέρωσε για την ιστορία και τη μοναδικότητα  του ιερού ναού. Ο κ. Κριβοκάπιτς...
12 Μαΐου, 2021 - 22:11
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2021 - 22:27

Στην Καπνικαρέα ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Στην Καπνικαρέα ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου

Επίσημη επίσκεψη στον πανεπιστημιακό Iερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου (Καπνικαρέα) πραγματοποίησε σήμερα 12 Μαΐου 2021 ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Καθηγητής Δρ. Ζντράβκο Κριβοκάπιτς.

Τον κ. Πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Αν. Καθηγητής κ. Χρήστος Καραγιάννης, ο οποίος τον ενημέρωσε για την ιστορία και τη μοναδικότητα  του ιερού ναού. Ο κ. Κριβοκάπιτς εξέφρασε το θαυμασμό του και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την αρχιτεκτονική και την αγιογράφηση του Φ. Κόντογλου. 
Σε ανάμνηση της επίσκεψης, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής δώρισε στον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου μία γκραβούρα εποχής με τον ιερό ναό και μία εικόνα των Εισοδίων της Θεοτόκου. Συγκινημένος ο δεύτερος δήλωσε ότι θεωρεί τα δύο αυτά αναμνηστικά δώρα απόδειξη της γνήσιας ελληνικής φιλοξενίας και των άρρηκτων δεσμών που συνδέουν τα δύο κράτη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων