08/04/2021 08/04/2021 Στην Κομοτηνή θα βρίσκεται αύριο, Παρασκευή 9 Απριλίου, ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης στη Θράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υφυπουργός Παιδείας θα μεταβεί το πρωί της Παρασκευής στην Πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου θα έχει συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές, ενώ κατά τις 11 θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής...
08 Απριλίου, 2021 - 19:23
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2021 - 19:19

Στην Κομοτηνή ο υφυπουργός Παιδείας αύριο

Διαδώστε:
Στην Κομοτηνή ο υφυπουργός Παιδείας αύριο

Στην Κομοτηνή θα βρίσκεται αύριο, Παρασκευή 9 Απριλίου, ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης στη Θράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υφυπουργός Παιδείας θα μεταβεί το πρωί της Παρασκευής στην Πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου θα έχει συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές, ενώ κατά τις 11 θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρήστο Μέτιο, στην έδρα της Περιφέρειας.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός θα αναχωρήσει για τον Έβρο, όπου θα συζητήσει για το μέλλον των τμημάτων του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα, το μέλλον της Νοσηλευτικής, υπέρ της παραμονής της οποίας στην περιοχή έχει τοποθετηθεί δημοσίως και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, και την ίδρυση νέων τμημάτων στο Διδυμότειχο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Συρίγος θα έχει συσκέψεις με δημάρχους, επικεφαλής των παρατάξεων των δημοτικών συμβουλίων των δύο πόλεων και πιθανόν και εκπροσώπους φορέων, για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του.

Στο Διδυμότειχο θα συζητήσει το ζήτημα της Νοσηλευτικής, που απειλείται με κλείσιμο, και το αίτημα για τη δημιουργία 5ης έδρας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, με την ίδρυση και νέων τμημάτων.

Στην Ορεστιάδα κύριο θέμα συζήτησης θα είναι το μέλλον των πανεπιστημιακών τμημάτων που λειτουργούν στην πόλη, για τη βιωσιμότητα των οποίων εκφράζονται έντονες ανησυχίες μετά και τα νέα δεδομένα με τις βάσεις εισαγωγής, όπως αυτά προβλέπονται από τον νέο νόμο, που ψηφίστηκε για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Επιπλέον, στον υφυπουργό Παιδείας αναμένεται να τεθεί εκ νέου το θέμα ενδεχόμενης ίδρυσης νέων τμημάτων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στη Ν. Ορεστιάδα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων