30/01/2020 30/01/2020 Με ανοικτά τα σχολεία τιμάται φέτος η μνήμη των Τριών Ιεραρχών καθώς με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας παύει να είναι αργία, και εντάσσεται στο ημερήσιο πρόγραμμα. Σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους την ημέρα αυτή πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και “κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών και εφόσον...
30 Ιανουαρίου, 2020 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2020 - 7:51

Στην κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων ο εκκλησιασμός

Διαδώστε:
Στην κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων ο εκκλησιασμός

Με ανοικτά τα σχολεία τιμάται φέτος η μνήμη των Τριών Ιεραρχών καθώς με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας παύει να είναι αργία, και εντάσσεται στο ημερήσιο πρόγραμμα.
Σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους την ημέρα αυτή πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και “κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν” εκκλησιασμός.

Ειδικότερα:

Α. Την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν εκκλησιασμός.

Β. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Τα παραπάνω προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία, την οποία υπέγραψε η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη.

Αργία για τα Φροντιστήρια και ΚΞΓ η εορτή των Τριών Ιεραρχών

Οσον αφορά τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ισχύει η υπουργική απόφαση του 2016 (καθώς έκτοτε δεν τροποποιήθηκε), που ορίζει ότι είναι αργία για τα Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών η εορτή των Τριών Ιεραρχών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων